Burçlar Aslına Uygun Şekilde Restore Ediliyor

Diyarbakır surlarının turizme kazandırılması projesi kapsamında Mardin Kapı’da bulunan 50 No'lu burç onarılıyor.Diyarbakır Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Mardin Kapı’da...

Burçlar Aslına Uygun Şekilde Restore Ediliyor
Diyarbakır surlarının turizme kazandırılması projesi kapsamında Mardin Kapı’da bulunan 50 No'lu burç onarılıyor.

Diyarbakır Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Mardin Kapı’da bulunan 50 No'lu burç restore ediliyor. Surların aslına uygun bir şekilde yeniden restore edildiğini belirten restoratör Ömer Faruk Yıldız, çalışmaların yaz sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Diyarbakır surlarının tarihi ve kültürel bir miras olduğunu aktaran Yıldız, restorasyon çalışmalarını yapıya zarar vermeden tamamlamak istediklerini kaydetti. Yıldız, "Surları aslına uygun bir şekilde restore ediyoruz. Yapıya zarar vermeden en az müdahaleyle, koruyarak tamamlamak istiyoruz. Derz dolguları yeniden yapılandırıyoruz. Kullandığımız malzemeleri analiz edip aslına uygun malzemeler kullanıyoruz. Yapıyı aslına en uygun şekilde yeniden restore ederek tamamlamak istiyoruz" dedi.

Havaların sıcak olmasından dolayı işçilerin zorlandığını ifade eden Yıldız, restorasyon çalışmalarını en erken şekilde bitirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER