Çocuklar 'çocuk İşçiliği'ne Karşı Yürüdü

Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde toplanan çok sayıda çocuk, çocuk işçiliğine ve erken yaşta evliliğe karşı yürüyüş yaptı.Yenişehir ilçesinde bulunan Anıt Park’ta toplanan çocuklar, ellerinde 'Gelinlik...

Çocuklar 'çocuk İşçiliği'ne Karşı Yürüdü
Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde toplanan çok sayıda çocuk, çocuk işçiliğine ve erken yaşta evliliğe karşı yürüyüş yaptı.

Yenişehir ilçesinde bulunan Anıt Park’ta toplanan çocuklar, ellerinde 'Gelinlik değil okul önlüğü istiyoruz', 'Anne değil çocuk olmak istiyoruz', 'Çocuk işçilere hayır', 'Sokak değil okul istiyoruz' gibi pankartlar eşliğinde Sanat Sokağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında çocuk hakları ve işçiliği ile ilgili broşürde dağıtılırken konu ile ilgili Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt açıklama yaptı. Bozkurt, dünya genelinde 218 milyon, Türkiye’de ise 960 bin civarında çocuk işçinin bulunduğunu söyledi. Bozkurt, "Çocuk işçiliğinin en kötü biçimi ülkemizde tarım işçiliği, sanayi işçiliği ve sokakta çalışan çocuklar olmak üzere en kötü 3 alan olduğu kabul edilmektedir. Çalışma alanları bazen bir tarla, bazen bir tamirhane bazen ise sokaklar. Ama kaderleri değişmiyor. Oyun oynamaları, okula gitmeleri gerekirken yıllarını ekmek parası derdiyle geçiriyorlar. Ağır çalışma koşulları ve kötü muamele pek çok çocukta derin fiziksel ve psikolojik izler bırakıyor. Diyarbakır’da 1997 yılından bu yana Valilik desteği ile yapılan çalışmalarda bin 491 çocuk rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanırken bunlardan bin 201’i ailelerinin yanına döndürülmüştür. Diyarbakır’da sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar ile ilgili yapılan alan taramasında 2006 yılında 3 bin 302 çocuk, 2008 yılında 2 bin 470 çocuk, 2010 yılında bin 649 çocuk, 2012 yılında ise 930 çocuk tespit edilmiştir. Yıllar geçtikçe çocukların sayısındaki azalmanın yapılan çalışmaların önemli olduğunu göstermektedir. Çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyelim. Çocuk işçiliğinin son bulmasını umut ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER