Çocuklarına Kavuşmak İçin Dua Ettiler

Diyarbakır'da seslerini duyurmak için 90 gündür oturma eylemi yapan aileler, çocuklarına kavuşmak için topluca dua etti.

Çocuklarına Kavuşmak İçin Dua Ettiler
Diyarbakır'da seslerini duyurmak için 90 gündür oturma eylemi yapan aileler, terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak için topluca dua etti

Eylem yaptıkları çadırdan Şeyh Said'in mezarının olduğu tahmin edilen alana kadar yürüyen aileler, kentte medfun 27 sahabe ve Şeyh Said hürmetine çocuklarına kavuşmayı diledi.

Yapılan duanın ardından aileler adına açıklama yapan Sabri Önalan, Diyarbakırlı vatandaşların ilgisizliğinden şikayet etti.

EYLEM 90. GÜNÜNDE

Çocuklarına kavuşmak için 90 gündür eylem yaptıklarını ancak Diyarbakır halkının kendilerine artık selam dahi vermediğini öne süren Önalan, şöyle dedi:

"Yoldan geçen vatandaşlar selam dahi vermiyor. Acaba ne suç işledik? Evlatlarımız elimizden alınmış, biz evlatlarımızı istiyoruz. Eğer bundan dolayı bizi haksız görüyorlar ise çocukları bir gün eve gelmediğinde acaba o gece uyuyabilirler mi?"

“TEKRAR ANKARA’YA GİDEBİLİRİZ”

Önalan, tekrar Ankara'ya gitmeyi plandıklarını belirterek, Ankara dönüşü eylemlerini yeniden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi. 

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER