Çözüm Süreci İzleme Komisyonundan Ak Parti'ye Ziyaret

PKK’nın geri çekilişini ve bu çekilme sırasında bir olumsuzluğun yaşanmaması için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından oluşturulan çözüm süreci izleme komisyonu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı ziyaret etti.

Çözüm Süreci İzleme Komisyonundan Ak Parti'ye Ziyaret
PKK’nın geri çekilişini ve bu çekilme sırasında bir olumsuzluğun yaşanmaması için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından oluşturulan çözüm süreci izleme komisyonu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret ederek dilek ve temennilerini dile getirdi.

PKK’nın 8 Mayıs’ta başlattığı çekilme sürecini izlemek üzere kurulan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Diyarbakır Tabip Odası, Günsiad, TİHV Diyarbakır Temsilciliği, Tuhad-Fed, Meya-Der ile Barış Anneleri İnisiyatifi’nden oluşan çözüm süreci izleme komisyonu, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret etti. STK temsilcileri yapılan görüşmede kaygılarını dile getirirken aynı zamanda AK Parti İl Başkanı'nın da kendileri kadar duyarlı olduğundan şüphe duymadıklarını dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ise yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Bu süreç Türkiye’nin yüz yılda yakaladığı en önemli fırsattır. Kurşun silahtan çıkarken kime değeceği belli değil ayrım yapmıyor. Başbakanın en son söylemesi gereken şeyi en başta söyledi ve kan dökülmesini istemediğini, siyasi kaygı taşımadığını bu sorunu çözeceğini belirtti. Bu süreç bu saatten sonra vahamete uğrar mı diye sorarsanız bence artık mümkün değil. Bu süreç artık geriye gitmez ve çatışmalı sürecin geri gelmesi bu saatten sonra mümkün değildir” dedi.

Heyet, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Kulp ilçesine hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER