Deri Dökülmesi Hastalığına Yakalanan Kardeşlerin Ölüm Kalım Savaşı

Diyarbakır’da yaşayan Sabrioğlu ailesinin iki çocuğu, doğuştan yakalandıkları cilt hastalığı nedeniyle eve hapsoldu. Hastalık nedeniyle 8 yaşındaki Muhammet Emir el ve ayak parmaklarını kaybederken, 4 yaşındaki kardeşi Hüsna Nur ise...

Deri Dökülmesi Hastalığına Yakalanan Kardeşlerin Ölüm Kalım Savaşı
Diyarbakır’da yaşayan Sabrioğlu ailesinin iki çocuğu, doğuştan yakalandıkları cilt hastalığı nedeniyle eve hapsoldu. Hastalık nedeniyle 8 yaşındaki Muhammet Emir el ve ayak parmaklarını kaybederken, 4 yaşındaki kardeşi Hüsna Nur ise parmaklarını kaybetmek üzere.

Halk arasında deri dökülmesi olarak tanınan Epidelmolizis Bülloza Distfofik hastalığına doğuştan yakalanan Muhammed Emir ve Hüsna Nur kardeşler, her geçen gün ölüme biraz daha yaklaşıyor. Doğuştan hastalığa yakalanan küçük Muhammed Emir deri dökülmesi nedeni ile hem el hem de ayak parmaklarını kaybetti. Baba Fikri Sabrioğlu milyonda bir görülen bu hastalığın tedavisinin tıpta olmadığını, Azerbaycan’da kül tedavisi yapıldığını ancak maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarının günden güne eridiğini söyledi. Baba Fikri Sabrioğlu, "Muhammed Emir doğduğu gün bu hastalığa yakalandı. Sanki kaynar su ile haşlanmış gibiydi vücudu. Parmakları falan vardı elleri açıktı ancak sonradan elleri kapandı. Ankara’ya borç para alarak götürdük ama bir çaresi yok dediler. Şu anda kızımın elleri açık ama kapanmasından korkuyoruz. Zor bir hastalık. Milyonda bir görülen bir hastalık. Tıpta tedavisi yok deniliyor ancak Azerbaycan’da 6 ayda bir kül tedavisi yapıldığı ve bu tedavinin iyi geldiği söylendi. Bizim maddi durumumuz yerinde olmadığı için götüremiyoruz, sadece çocuklarımın iyileşmesini istiyorum” dedi.

Maddi imkanlar el vermediği için çocuklarını tedavi edilemediğini belirten anne Semra Sabrioğlu ise bu hastalığın tedavisinin sadece Azerbaycan'da yapıldığını, tedavi masraflarını karşılamalarının imkansız olduğunu kaydetti. Anne Sabrioğlu, "Derileri sürekli soyuluyor. Hiç dışarı çıkıp arkadaşları ile oynayamıyor. Korkudan eve misafir bile çağıramıyoruz, çocuk yere düştüğünde her yeri kanamaya başlıyor. Oğlum da kızım da aynı hastalık ile boğuşuyor. Benim hiçbir gelirim yok aldığım bakım ücreti ile kiramı bile zor karşılıyorum. Çocuklar katı hiçbir şey yiyemiyorlar. Mama ve süt ile sürekli beslenmeleri gerekiyor. Bir gün pilav yedirsek boğazlarında kalıyor hastaneye yatırmak zorunda kalıyoruz. Babaları ameliyatlı ve şeker hastası olduğu için çalışamıyor. Azerbaycan’da kül tedavisi var diyorlar gidenler iyi geldiğini söylüyorlar ama biz götüremiyoruz. Geçen yıl 5 bin lira başkasının adına kredi çekip çocukları Ankara’ya götürdük onu bile hala ödeyemedik. Ben büyüklerimden kendim için değil çocuklarım için yardım istiyorum" diye konuştu.

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen küçük Muhammed Emir evde eğitim ile okuma yazma öğrendi. Okuma yazmayı öğrenen Muhammet Emir’in en büyük hayali cilt doktoru olup kendisi gibi cilt hastası olanlara şifa vermek olduğunu söyledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER