Diyarbakır Başkanını İnternet Üzerinden Seçiyor

Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şubesi, bir anket çalışması başlatarak, internet üzerinden Diyarbakırlıların görmek istedikleri başkan adaylarını oylamaya sundu.www.diyarbakirbaskaniniariyor.com internet adresi üzerinden başlatılan...

Diyarbakır Başkanını İnternet Üzerinden Seçiyor
Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şubesi, bir anket çalışması başlatarak, internet üzerinden Diyarbakırlıların görmek istedikleri başkan adaylarını oylamaya sundu.

www.diyarbakirbaskaniniariyor.com internet adresi üzerinden başlatılan oylamaya aday olarak gösterilen başkan adayları, telefon ve yüz yüze görüşme teknikleri kullanılarak Diyarbakırlılara sorulduğu ve üç kişinin belirlediği ortak ismi aday olarak internet sitesine koydukları bildirildi. Daha önce kamuoyu tarafından pek bilinmeyen kişilerin de bulunduğu aday listesinin Aralık ayının sonuna kadar her ay yapılan anketler sonucunda değişebileceği aktarıldı. Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır şube binasında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Taş, demokrasilerde halkın kendisini yönetmesinin kendisine başkanlık edecek kişileri kendisinin özgür iradesiyle seçmesinin uygar medeni ve demokratik toplumların vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Taş, bu münasebetle derneklerinin halkın kendi iradesiyle yerel seçimlerde başkan olarak görmek istediği adayını kendisinin seçeceğini açıkladı. Taş, "Başta büyükşehir olmak üzere 17 ilçemizden başkan adayını kendi seçecektir. Merkezimiz gerek yüz yüze yapmış olduğu gerekse telefonla yapılan görüşmelerde yüz kişiden üç kişinin vereceği ortak ismi gerek ilçelerde gerekse büyükşehirde ankette alınmıştır bu çalışma telefon ve yüz yüze görüşülerek her ay yeniden yapılacaktır mevcut aday adayı olarak anketimizde görülen adaylarımızın, milletimizin teveccühüne mahzar olan ve o ankette görülmek istenenlerdir. Aday adaylarımızın tamamı halkın teveccühü sonucu oraya konulmuştur. Sitemiz Diyarbakır Başkanını Arıyor'dan başlamak üzere tüm ilçelerimizde aynı şekille tasarlanmıştır örnek: Sur Başkanını Arıyor ya da Ergani Başkanını arıyor olacaktır. Her ilçenin ismi girilerek ankette ulaşılabilmekte ve halkımız tercihini yapabilmektedir. Hedeflenen halkın iradesinin yansımasıdır sonuçlar merkezde modemde toplanan IPI numaralarıyla birlikte ilgili yerlere ve siyasi parti genel merkezlerine iletilecektir. Diyarbakır'ımıza hayırlı olmasını diler her bireyin oyunu kullanmakta gecikmemesini rica ederiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER