Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Buzlanma Uyarısı

Diyarbakır’da üç günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan kaldırımlardaki karları temizlerken diğer yandan da park eden araçların altında kalan karları temizliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Buzlanma Uyarısı
 Diyarbakır'da üç günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan kaldırımlardaki karları temizlerken diğer yandan da park eden araçların altında kalan karları temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı 210 kişilik temizlik ekibi kentin 60 ana arter ve caddesindeki kaldırımlarda buzlaşmış karları kırıp temizlik çalışması yürütüyor. Ekipler kürek ve ahşap kar temizleme aletleri ile kaldırımdaki karları temizlerken, Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri de caddelerdeki araçları kaldırıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de iş makineleri ve silgilerle karları temizliyor. İş makineleri daha sonra buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şahin Elkaan Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'ndan da ek personel aldıklarını ve çalışmalarını hafta sonu da sürdüreceklerini bildirdi. Meteorolojik verilere göre hafta sonu sıcaklık sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek ve buzlanma olacak. Bu nedenle ekipler şehrin ana caddelerinde kar bırakmamayı hedefliyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER