Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüğü Atamalarında Usulsüzlük İddiası

Büro Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş,”(Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü) Kurum dışından memur getirilerek burada müdür yapılmasına karşıyız” dedi Ülkemizde kritik bir süreçteyiz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak da bu süreçte sorumluluğumuzun gereği olarak daha duyarlı davranmalıyız. Malumunuz olduğu üzere 17 Aralık’ta yapılan ve Küresel Emperyalizmin desteği ile ülkemizde devletin içinde çöreklenmiş paralel devlet yapılanması […]

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüğü Atamalarında Usulsüzlük İddiası

 Büro Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş,”(Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü) Kurum dışından memur getirilerek burada müdür yapılmasına karşıyız” dedi

Ülkemizde kritik bir süreçteyiz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak da bu süreçte sorumluluğumuzun gereği olarak daha duyarlı davranmalıyız. Malumunuz olduğu üzere 17 Aralık’ta yapılan ve Küresel Emperyalizmin desteği ile ülkemizde devletin içinde çöreklenmiş paralel devlet yapılanması ile kimi yargı mensupları ve emniyet içindeki kirli yapılanmaların desteği ile ülkemizi çatışma ortamına sürüklemek istemektedirler.

Bu gerçeklerin ortaya çıkması ile halkın özgür iradesine DARBE planları deşifre olmuştur.

Halkımızın gözü kulağı konumundaki basın mensupları aracılığı ile Diyarbakır’ımızda bazı kurumlardaki Atama usulsüzlüklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ak Parti Hükümetlerinden önce İlimizin çeşitli kurumlarına ehil olmayan amirler ve yöneticiler atanmışlardır. Atanan bu kişiler geçmişte yarardan çok zarar vermişlerdir. Biz görev sorumluluğu ve bilinciyle ahlaklı ve başarılı idarecilerimizi bundan tenzih ederiz. Özelikle Milliyetçi yaklaşımlarla bölge halkına güvenmeyip farklı bölgelerden istihdam amaçlı ataması yapılanlar kurumlarda büyük sıkıntı oluşturmuşlardır.

Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çekirdekten yetişen bilgili birikimli ve çalışkan olan personellerini, açılmış olan merkez ve şube müdürlüklerinde görevlendirmeyerek, yine kendisi gibi kurum dışından özellikle de Milli Eğitim Müdürlüğünden geçici görevle getirmiş olduğu öğretmenlere bu görevleri vererek, oradaki çalışan personellerin çalışma şevkini kırmış ve çalışma barışını bozmuştur.

Bu gün itibari ile 6 öğretmen Milli Eğitim İl Müdürlüğünden Kuruma memur olarak getirilip, bunlardan üçü şuan gençlik İlçe Müdürlüğü görevine atanmış, diğer üç personel de eğitim uzmanı yapılmış ve Gençlik Merkezi müdürü olarak atanmayı beklemektedirler.

Atanması Kayapınar İlçe Müdürü olarak yapılmış olan müdürün asil görev yerine başlatılmayıp gençlik merkezi müdürlüğüne vekâleten atanması yapılmıştır.

Asil şube müdürü Kayapınara vekâleten atanmıştır. Kayapınara ataması yapılan şahsın vekâleten gençlik merkezi müdürlüğüne atanması manidardır. Ne yazık ki Bu kurumda da eğitim uzmanı olabilmek kurum çalışanı olmak değil 3 yıl MEB’de öğretmen olarak çalışma şartı getiren yönetmenlik olduğu söylenmektedir.

Ayrıca kurumda da işleyiş yöntemi resmiyetin dışına çıkılarak yönetilmek istenmektedir. Bilindiği gibi resmiyette kuruma gelen evraklar evrak kayıt biriminde tarih ve sayı verilerek işleme alınır, ancak bu kurumda evraklara tarih ve sayı verilmeden önce il müdürünün görme şartı getirilmiştir. İl Müdürünün uygun görmediği evraklara işlem yapılmamaktadır.

Bizler Sendika olarak diyoruz ki burada görev yapan il Müdürü burada çalışan personellerin hakkını yiyerek, kurum dışından memur getirilerek buraya müdür yapılmasına karşıyız. Diğer Kamu Kurumları ve Bakanlıklarda olduğu gibi Bu Bakanlıkta da Görevde Yükselme yönetmeliği değiştirilmelidir. Görevde Yükselmelerin sınavla kurum içerisinden olmasını istiyoruz.

Gençlik Spor bakanı Suat KILIÇ niçin görevden alındı? Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü hakkında İlimizin yerel gazetelerinde, kurum amirleri hakkında yolsuzlukların olduğu iddia edilmişti. Bizler haksızlıklar karşısında susmayacağız. Bunların takipçisi olacağız.

Bu hususlar ve gazete manşetlerinde yer alan iddialar ile alakalı olarak İl Valiliğini, Gençlik ve Spor Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Bu konuların sonuna kadar takipçisi olacağımızı basın ve kamuoyuna ilanen duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER