Diyarbakır Valisi Kıraç Dezavantajlı Gençlerle Biraraya Geldi

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, valilik ile emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik birimi tarafından yürütülen proje kapsamında İngilizce yaz kampına katılan çocuklar ile erkek ve kız yetiştirme yurdu, çocuk yuvasında kalan...

Diyarbakır Valisi Kıraç Dezavantajlı Gençlerle Biraraya Geldi
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, valilik ile emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik birimi tarafından yürütülen proje kapsamında İngilizce yaz kampına katılan çocuklar ile erkek ve kız yetiştirme yurdu, çocuk yuvasında kalan gençlerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

2013 yılı gençlik projeleri kapsamında desteklenen ve Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen Surların Festivali projesi, bölge gençlerinin kişisel ve sosyal gelişmelerinin desteklemek ve sosyal uyumlarını güçlendirme amacıyla uygulanan projede faydalanan Diyarbakır’da yaşayan eğitimlerine devam eden 13-25 yaş arası fiziksel, ekonomik, ya da kültürel sebepler nedeniyle dezavantajlı gençler Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Emniyet Müdürü Recep Güven ile verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. Kayapınar ilçesinde bulunan bir tesiste verilen iftar yemeğine katılan gençler kendi becerilerini de sergiledi.

Programda gençlere seslenen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır nüfusunun yarısından fazlasının gençlerden oluştuğunu belirterek, gençlerin gelişmesi için projeler uygulamakta olduklarını söyledi. Vali Kıraç, “Diyarbakır’ın geleceğine dönük çalışmalar yapacak gençlerle birlikteyiz. Bir çok kesimden gençlerimiz burada. Sosyal hizmetlerin yuvalarında kalan gençlerimiz aldıkları eğitimle bilgi ve becerilerini donatarak geleceğimize ışık tutacak çalışmalar yapıyorlar. Avrupa’nın bir çok ülkesinin nüfusundan fazla çocuğa sahip bir ülkede yaşıyoruz. Bu açıdan Diyarbakır’a baktığımızda nüfusunun yarısından fazlasının çocuk olduğu bir şehir görürüz. Artık çağımızda tek sermaye yetişmiş insandır ve insan aklıdır. Geleceğimizi güvence altına alabilmek ve belirleyen hedeflere ilerleyebilmek için bu genç nesli istediğimiz boyutta eğiteme tabi tutarak, geleceğimizi garanti altına almak mecburiyetindeyiz. Dünya artık böyle yapıyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizin dünya standartlarında yetişmiş beyinleri haline getirdiğimiz zaman dünya pastasından giderek daha çok pay alabiliriz. Dünya nüfusu giderek artmaktadır. Ama dünya kaynakları giderek azalmaktadır. Bu kaynaklardan daha çok istifade edebilecek ülkeler, milletler ancak çocuklarını iyi yetiştirenler olacaktır. Diyarbakır valiliği olarak, kentte yaşayan bütün çocuklarımızı, gençlerimizi, ailelerimizi ilimizde hizmet eden kuruluşlarımızla birlikte valilik olarak bu gençlerimizi gelecekte bizim güvencemiz olabilmeleri ve dünya pastasında yeterli pay alabilmemiz için iyi yetiştirmek için projeler peşindeyiz. Artık ne kadar çok kaynağınız olursa olsun bir işi en iyi şekilde yapıyoruz diyemeyiz. Bunu diyebilmemiz için projeli olmamız gerekiyor. Projesiz başarı mümkün değil. İşte bugün de burada uygulanan projeyle neticelerini hep beraber görüyoruz. Diyarbakır’da 600 civarında çocuğun hem dil eğitimi almak hem de sosyal kapasitelerini geliştirmek hem de ülkemizdeki diğer şehirdeki yöneticilerle bir araya gelerek onların tecrübelerinden istifade ettiler” dedi.

Vali Kıraç, konuşmasının ardından projeyi başarıyla yöneten Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’e plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER