Diyarbakır Valisi Kıraç Göreve Başladı

Son Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği’nden Diyarbakır Valiliği’ne atanan Mustafa Cahit Kıraç, görevine başladı.Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanan Vali...

Diyarbakır Valisi Kıraç Göreve Başladı
Son Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği’nden Diyarbakır Valiliği’ne atanan Mustafa Cahit Kıraç, görevine başladı.

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanan Vali Kıraç, kente geldi. Valilik bahçesinde uzun kuyruk oluşturan kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile tokalaşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, daha sonra polis merasim mangasını selamladı. Selamlamanın ardından valilik makamı önündeki Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Kıraç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Valiliği görevine bugün itibarı ile başladığını belirten Vali Kıraç, bütün çalışmalarının ana kaynağını bilgi ve sevginin oluşturacağını söyledi. Bölgenin son 30 yıldır 30 yıldır kan kaybı olduğunu ifade eden Vali Kıraç, “Çok değerli bir süreç başladı barış süreci. Bu süreci de hep beraber insani değerleri önde tutarak akan kanın durmasına hep beraber katkımız olursa bundan mutluluk duyacağız. Bu alanda yapacağımız çok işlerin olduğunu da biliyorum. Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve bugün her zamankinden daha fazla toplumsal huzur ve barışa ihtiyacımızın olduğu da bir gerçektir. Kimliklerimizin ayrıştırıcı özelliklerini değil bunların tamamlayıcı ve belirleyici özelliğini esas alarak, birleştirici, sorunlarımızla mücadele etmek zorunda olduğumuzu asla unutmamak gerekmektedir” dedi.

Diyarbakır’ın coğrafi konumu, sosyo-ekonomik durumu ve zengin kültürel yapısı ile kendine has özellikleri olan bir başat şehir olduğunu aktaran Vali Kıraç, “Diyarbakır bugün sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından arzu edilen potansiyeline uygun bir seviyede olmadığını söyleyebiliriz ama, bu potansiyeliyle mevcut konumunu en iyi seviyeye en kısa sürede getireceğine olan inancımı da belirtmek istiyorum. Sağlık eğitim spor gibi alanlarda hizmet standartlarımızı daha da yükseltmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç şöyle devam etti:

“Biz bin yıldır bu ülkede kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Ve bu ülkenin tapusu çanakkalededir arkadaşlar. Orada, doğudan batıdan kuzeyden güneyden herkes yan yana burayı vatan yapmak için yatıyorlar orada. Bu barış sürecinin inşallah tekrar o eski görkemli günlerimizdeki gibi yaşadığımız ortamlara doğru ilerlemesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Benim en güzel yaz tatillerimi bu coğrafyada geçiriyorum. Bu coğrafyanın çocuğuyum. Annem kardeşlerim herkes bu bölgelerde. Kendi evimizden biz sıkılmayız.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER