Diyarbakır Valisi Kıraç’tan Karla Mücadele Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, başkanlığında düzenlenen toplantıda iki gündür kenti etkisi altına alan karla mücadele konusu tartışıldı.Diyarbakır’da iki gündür süren kar yağışıyla ilgili valilikte kamu kurum müdürlerinin...

Diyarbakır Valisi Kıraç’tan Karla Mücadele Açıklaması
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, başkanlığında düzenlenen toplantıda iki gündür kenti etkisi altına alan karla mücadele konusu tartışıldı.

Diyarbakır’da iki gündür süren kar yağışıyla ilgili valilikte kamu kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın başkanlık ettiği toplantıda sağlık, eğitim, güvenlik gibi bir çok alanda karın yağmasından sonra alınan tedbirler ve yaşanan sorunlar tartışıldı. Toplantıda ele alınan konuların sonucunu açıklayan Vali Kıraç, Diyarbakır’da yaşanan kar yağışının yarın da devam edeceğini ifade ederek, okulların tatil edildiğini söyledi. Ulaşım alanında kar yağışından dolayı tüm uçak seferlerinin iptal ediğini belirten Vali Kıraç, Diyarbakır genelinde 801 köy ve 865 mezranın yol açma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda karla mücadele bilgilerini aktaran Vali Kıraç, toplantıda Diyarbakır’da kar şartları altında alınması gereken tedbirleri ele aldıklarını söyledi. Vali Kıraç, "İl merkezindeki kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek. Yarın kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşılacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu da don olabilme ihtimali var. Bu konuda ilgilileri uyarıyoruz. Diyarbakır genelindeki bütün okullarımız bugün ve yarın tatil. Kar mücadelesini özellikle ilçe bazlı yapıyoruz. Şuan şehirler arasında kapanan yollarımız yok. ilçelerimizde kaymakamlıklar kendi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan iş makineleri ile çalışıyor bir vaziyete. İhtiyaç duydukları taktirde özel araç kiralama imkanları da var. Bu noktada sınır tanımıyoruz. Sağlık alanında hastalara hemen müdahale edecek ekipler oluşturduk. Kardan dolayı hastaya ulaşılması için İl Özel İdaresi’nin araçları da destek olacak. Güvenlik kuvvetlerimiz, özellikle kış şartlarında yola çıkacak araçların kontrollerini daha sıkı yapacaklar. Kış aylarında sokakta kalanlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerekli tedbirler alındı. Havayolu ulaşımında aksama var. Diyarbakır’da 2 günden beri havayolu ulaşımı tamamen kapanmış bir durumda. Yarından sonra kısmen açılacağını düşünüyoruz. Afet ve acil bir durum yaşandığında ekiplerimizi hazır tutuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER