Diyarbakır'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi, Dünya Engelliler Günü kapsamında basın açıklaması düzenledi. Seyrantepe Köprülü Kavşak üzerinde bulunan üst geçit önüne gelen engelli vatandaşlar, 'Bu üst geçit engellilere yasak' dövizi açtı.

Diyarbakır'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği
 Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi, Dünya Engelliler Günü kapsamında basın açıklaması düzenledi.

Seyrantepe Köprülü Kavşak üzerinde bulunan üst geçit önüne gelen engelli vatandaşlar, 'Bu üst geçit engellilere yasak' dövizi açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi sözcüsü Aziz Dayan, savaşlara son verilmediği müddetçe patlayan her mayının, atılan her bombanın ardından engelliler kervanına yenilerin ekleneceğini söyledi. Duyan, "Engelliler kanunu ile verilen haklar yetersiz iken tatbiki hakkında çıkarılan yönetmeliklerle kanun uygulanamaz hale gelmiştir. Evde bakım ücreti adı altında sosyal devlet olma kriterlerini yerine getirmede çaba varsa da diğer taraftan verilen aylıklar engelliyi dört duvar arasında hapsetmektedir. Bilimsel yaklaşımdan uzak, sosyal devlete yakışmayacak uygulamaları engellilere dayatmak ahlaki değildir" dedi.

Talepleri sıralayan Dayan, "Trafik ışıklarında sesli sinyalizasyon sisteminin yaygınlaştırılmasını, kaldırımlarda yüzey belirleyici takip tuğlaları ve rampasız yer bırakılmasını ve son olarak toplu taşıma araçlarında engellilerin şoförlerin keyfi muamelelerine ve insanlık dışı hakaretlerine maruz bırakılmamasını talep etmekteyiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından yaklaşık 20 engelli vatandaş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park'taki sinema salonunda 'Benim Dünyam' adlı filmi izledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER