Diyarbakır’da Bayram Hazırlığı Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin zabıta ve temizlik müdürleriyle birlikte aldığı kararlar sonucunda Kurban Bayramı'nın kentte huzur ve güven içinde geçirilmesi için çalışmalar başlattı. Belediyenin Zabıta, Temizlik,...

Diyarbakır’da Bayram Hazırlığı Çalışmaları Devam Ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin zabıta ve temizlik müdürleriyle birlikte aldığı kararlar sonucunda Kurban Bayramı'nın kentte huzur ve güven içinde geçirilmesi için çalışmalar başlattı. Belediyenin Zabıta, Temizlik, Sağlık, İtfaiye, Ulaşım ve Fen İşleri daire başkanlıklarına bağlı ekipleri bayram öncesi ve bayram süresince mesaiye devam edecek.

Sağlık Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler bayram dolayısıyla halkın yoğun olarak alışveriş yaptıkları işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerini arttırdı. Marketler, pastane ve imalathaneleri, şeker ve çikolata imalatı ve satış yerleri, kasaplar, et parçalama üniteleri, unlu mamul işleme ve satış yerleri bayrama kadar aralıksız şekilde denetlenecek. Bayram dolayısıyla açıkta satışların yoğunluk kazandığı caddelere de ek denetimler yapılacak. Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, vatandaşları kaynağı belli olmayan ürünleri almamaları konusunda uyardı. Uygun şartlarda korunamayan ürünlerin alınmamasını belirten Yaşlı, "Son kullanım tarihi geçmiş, vasfını yitirmiş, bombeleşmiş, renk değişikliğine uğramış şeker ve çikolatalara dikkat edilmeli. Ayrıca açıkta tavuk ve et satın almamalı. Fiyatı ucuz diye sağlığımızı tehdit eden gıda zehirlemeleri hatta ileride gıda kaynaklı hastalıklara neden olan bu tür gıda maddelerine rağbet edilmemeli" dedi.

KESİMLER BELİRLENEN YERLERDE YAPILACAK

Sağlıklı ve hijyenik ortamda kurban kesimlerin yapılabilmesi için belediye tarafından belirlenen kesim yerleri bez afişlerle tanıtılarak, LED ekran, billboard ve medya aracılığıyla yurttaşlar bilgilendirilecek. Gerekli görülmesi durumunda kesim ve satış yerleri hakkında zabıta ekipleri tarafından anonslarla duyuru yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinin dışında kesim ve satışların yapılmaması için zabıtai önlemler alınacak. Urfa Yolu üzerinde satış ve kesimlerin önlenmesi için Çevre Zabıta ekiplerince bayram öncesi ve bayram boyunca denetimler yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Kaya başta Yeniköy, Mardinkapı ve Şehitlik mezarlıkları olmak üzere tüm mezarlık alanlarında seyyar satıcılara ve dilencilere yönelik önlem alınacağını belirtti. Kaya, ayrıca arefe günü ve bayramın ilk günü anılan mezarlıklar vatandaşların ziyaretlerini rahat ve güvenli yapmaları için trafik ve ulaşım tedbirleri aldıklarını söyledi. Bayramlarda patlayıcı maddelerin yarattığı gürültü kirliliğini önlemek amacıyla maytap satışı yapılan yerlere denetim yapılarak, cezai işlem yaptıklarına dikkat çeken Kaya, yurttaşların konuya ilişkin şikayetleri ALO Belediye 153'e bildirmelerinin altını çizdi. Kaya öte yandan çevre kirliliğini önlemek için esnafa 5 bin adet çöp poşeti dağıttıklarını aktaran Kaya, bayram süresince 24 saat esasıyla görev başında olacaklarını dile getirdi.

GÜNDE İKİ KEZ TEMİZLİK YAPILACAK

Bayram süresince mezbaha ve kombine dışındaki kurban kesim yerlerinde veteriner hekim görevlendirilecek. Günübirlik kurban kesim yerleri dezenfekte edilerek, ilaçlanacak. Tüm kurban kesim yerleri ve canlı hayvan satış yerlerinde her türlü çevresel atıklar toplanacak. Atıkların fazla olması durumunda günde iki kez temizlik yapılacak. Bu yerlere yeterli sayıda çöp, konteynır, kova ve poşetlerin temin edilecek. Canlı Hayvan Borsası'nda konteynırlar günlük olarak boşaltılacak. Tüm kesim yerlerinde ihtiyaç durumunda arozözlerle tazyikli suyla yıkama yapılacak. Ayrıca gerekli görüldüğünde ana caddeler de tazyikli su ile yıkanacak. Şehitlik mahallesinde bulunan Kömür Tevzi Sahası içerisindeki kurban kesim ve satış yerinde su tankeri bulunduracaktır. İlçe belediyelerin su tankerleri olmaması durumunda destek sağlanacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ bayramın ilk günü otobüslerin ücretsiz yolcu taşıyacağı müjdesini verdi. Altuğ, ayrıca Arefe günü ve bayram namazından sonra mezarlık ziyaretlerini ücretsiz yapabileceklerinin altını çizdi. Bayramın birinci günü; Mardinkapı, Şehitlik ve İskanevleri mezarlıklarına Huzurevleri Cami Köşesi, Üçkuyu TOKİ, Şılbe TOKİ, Avşar Cami, Gaziler Son Durak, Gıyasettin Bey Cami, 500 Evler Cami, Bayramoğlu Cami, İl Müftülüğü karşısında bulunan cami, Zümrütkent Camii'den ring sistemiyle çalışacak. Cebeli Nur Cami, Diclekent Cami, Bedüüzzaman Cami ve Metropol 2'de bulunan camiden Yeniköy, Şehitlik ve Mardinkapı mezarlıklarına ulaşım ücretsiz sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER