Diyarbakır'da Bir Fırın Somun Ekmeğinin Yanında Tandır Ekmeği De Çıkarıyor

Diyarbakır’da köy yerlerinde kurulan tandırlarda yapılan tandır ekmeği, şehir merkezinde bir fırında yapılmaya başlandı.Özellikle köyden gelip şehir merkezine yerleşen insanlar tarafından büyük rağbet gören tandır ekmeğinin somun...

Diyarbakır'da Bir Fırın Somun Ekmeğinin Yanında Tandır Ekmeği De Çıkarıyor
Diyarbakır’da köy yerlerinde kurulan tandırlarda yapılan tandır ekmeği, şehir merkezinde bir fırında yapılmaya başlandı.

Özellikle köyden gelip şehir merkezine yerleşen insanlar tarafından büyük rağbet gören tandır ekmeğinin somun ve pide ekmekten daha fazla satıldığı belirtildi. Ekmeği yapan fırın ustası kendisinin de köyden geldiğini ve tandır ekmeğini özlediğini aktararak ancak Diyarbakır’da bu ekmeği bulamadığından fırında tandır ekmeği yapmaya başladığını söyledi. Ekmeği alan vatandaşlar şehir merkezine tandır kuramadıklarını dile getirerek, tandır ekmeğini özlediklerini ve diğer ekmek çeşitlerinden daha sağlıklı olduğu için tercih ettiklerini ifade etti. Fırında tandır ekmeğinin yanında diğer ekmek çeşitlerini de pişirdiklerini ifade eden fırın ustası, tandır ekmeğine rağbetin diğer ekmeklere olan rağbete oranla daha fazla olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER