Diyarbakır'da Çağrı Merkezinden Randevu Alan Hastalar Mağdur Oldu

Diyarbakır’da Diş Hekimliği’ne muayene olmak isteyen hastalar, Sağlık Bakanlığı’nın çağrı merkezinden aldıkları randevu ile hastaneye giderek muayene olmak istedi.

Diyarbakır'da Çağrı Merkezinden Randevu Alan Hastalar Mağdur Oldu
Diyarbakır'da Diş Hekimliği'ne muayene olmak isteyen hastalar, Sağlık Bakanlığı'nın çağrı merkezinden aldıkları randevu ile hastaneye giderek muayene olmak istedi. Hastanenin elektriğinin olmaması ve jeneratörün bozuk olması hastaları mağdur etti. Jeneratör çalışmadığı için işlem yapamayan doktorlar hastane yanındaki kafede, hastalar ise kapıda bekliyor.

Mağduriyet merkez Kayapınar ilçesi 75 yol kavşaktaki, Diclekent Diş Polikliniği'nde yaşandı. Diş hastanesinde tedavi olmak için gelen hastalar elektrik kesintisi nedeniyle beklemeye başladı. Saatlerce hastane yetkililerinden bir açıklama yapılmaması hastaların tepkisine neden oldu. "Alo 182" çağrı merkezinden randevu alan vatandaşlara haftalar sonra randevu verildiği iddia edildi. Muayene olmak için bekleyen hastaların telefon üzerinden randevu aldığından sistem üzerinden işlem yapılamadığı belirtildi. Mağdur hastalardan Mehmet Reşit Ağaoğlu, muayene olmak için hastaneye geldiklerini ve doktorların çay keyfi yaptığını söyledi. Ağaoğlu, "Hastanede şu an sadece temizlik personelleri var. Şikayet edecek herhangi bir yetkili bulunmamakta. Merkeze gitmemizi istiyorlar. Şikayet için yolladıkları yer 5-6 kilometre uzaklıkta. Elektrik yok dediler. Biz randevulu hastalarız. İki tane çocuğumu okuldan aldım geldim. Randevuları oldukları için okullarından getirdim. Bize söylenen şey jeneratör bugün bozulmuş. Randevu madem yoksa bizi randevusuz olarak öğleden sonra doktorumuzun yanına gönderin. Tekrardan randevu almamızı istiyorlar. Çocuğumun dişinin çekilmesi için ilaç kullanmaktayım. Bir hafta daha da ilaç mı kullanacak" dedi.

Zülküf Tangül ise, Sabah saat 08.30'da randevusu olduğunu belirterek 15-20 gün önce aldığı randevunun jeneratör çalışmaması dolayısıyla iptal olduğunu söyledi. Tangül, "Randevuyu zaten 15 veya 20 gün önce aldım. 20 gündür ben bugünü bekliyordum. Şahsım olarak çalışmaktayım. Eşimde çalışmakta. Çocuklarımı aldım geldim. Kendi ailemi mağdur ettim. Çocuğumun yanında şuan sadece ben tek mağdur değilim. Burada çok sayıda insan mağdur durumda. Buraya gelen insanlar mağduriyet yaşayıp gelmiştir. Kimse hastaneye keyfinden gelmemiştir. Elektrik olmadığını söylediler. Neden diye sorduk. Jeneratör arızalıymış. Biraz daha detaylı sorduktan sonra marş dinamosunun arızalı olduğunu söylediler. Bir haftadır arıza durumu varmış. Hastanede çalışan personeller bunu kontrol etmeliydi. Jeneratörün belirli periyotlarla kontrol edilmesi gerektiğini bilmeleri gerekiyordu. Muhtemelen bu arızayı görmüşlerdir. ya kontrol yapılmamıştır. ya da yapmış oldukları kontrolleri es geçmişler. Bugün çok sayıda insan mağdur olmaktadır. Fiş alan var, günlerdir ilaç kullanan arkadaşlar vardır burada. Bugün diş çektirmeye gelenler veya farklı farklı sebeplerden dolayı gelenler böyle bir şeyle karşılaştıklarında gerginlik yaşarlar. Konuşabileceğimiz hiçbir yetkili bulunmamaktadır. Yaklaşık 20 gün önce randevu aldım. Ama bugün bana, Kasım 17'de gel diyorlar" diye konuştu.

Yaşanan mağduriyetlerden dolayı hastane başhekimi Ozan Yalcıngil yazılı bir açıklama yaptı. Yalçıngil, hastaların haklı durumda olduğunu kaydetti. Yalçıngil, "Gelen hastaların veya yakınlarının işi gücü vardır. Kimi telefonla randevu almış kimi ise fiş alarak randevu almıştır. Tedavi edilmeyi bekliyorlar. Jeneratör arızalanmış. Parçası istetilmiştir. Bugün takılacaktır. Tesadüfen elektrik çalışması da denk geldi. Böyle bir sıkıntı yaşandı. İşlemler başladı. Jeneratörümüz hastanemizi kaldırmamakta. Yenisini temin etmek için çalışma başlattık. Parça değişimi yapılmakta. Hastalarımızdan özür diliyoruz. Hiçbir zaman böyle sıkıntılar yaşamak istemeyiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, hastanede jeneratör çalışmadığı için sisteme giremeyen ve hasta bakamayan doktorların ise hastane yanında bulunan kafede oturdukları belirtildi.
 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER