Diyarbakır’da Çocuklara Kürtçe Diş Sağlığı Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sağlık Merkezi hekimleri tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki çocuklara diş bakımı ve sağlığı eğitimi Kürtçe...

Diyarbakır’da Çocuklara Kürtçe Diş Sağlığı Eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sağlık Merkezi hekimleri tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki çocuklara diş bakımı ve sağlığı eğitimi Kürtçe olarak verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki 3-5 yaş arası çocuklara Kürtçe diş bakımı ve sağlığı eğitimi verildi. Sağlık Merkezi’nden Dr. Tahir Tekeş ve hemşire Evin Senin tarafından verilen eğitime kreşteki 50’ye yakın çocuk katıldı. Eğitim kapsamında 'Diş Krallığı' çizgi filmi izlettirildikten sonra görsel sunum yapıldı. Verilen eğitim sonunda çocuklara, çocuk diş macunu ve diş fırçacı hediye edildi. Dr. Tahir Tekeş, çocuklara dişlerin nasıl fırçalanacağını uygulamalı olarak gösterirken dişlerin günde iki defa fırçalanması gerektiğini belirtti. Çocuklara yönelik olarak Kürtçe konuşan Tekeş, sabah uyandıklarında ve akşam yatmadan önce dişlerinin fırçalanması gerektiğini, bunu yaparken çocuk diş macunu kullanmalarını ve 3 ayda bir de diş fırçalarını değiştirmelerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER