Diyarbakır'da 'çözüm Süreci' Bereketi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle, düzenledikleri turlarda Diyarbakır’ı listelerine almayan tur operatörleri, çözüm sürecinin ardından başlayan ılımlı hava ile beraber kente gezi düzenliyor.Diyarbakır’a...

Diyarbakır'da 'çözüm Süreci' Bereketi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle, düzenledikleri turlarda Diyarbakır’ı listelerine almayan tur operatörleri, çözüm sürecinin ardından başlayan ılımlı hava ile beraber kente gezi düzenliyor.

Diyarbakır’a ilk turu düzenleyen Erzurum gezi otobüsü, 85 kişilik bir turist kafilesi ile Diyarbakır’a geldi. Tur şirketinin sahibi Serdar Severoğlu, şirketlerini yeni açtıklarını belirterek, açtıkları günden beri Diyarbakır’a tur düzenlemeyi istediklerini söyledi. Severoğlu, "Biz henüz çok genç bir tur şirketiyiz. Şirketi kurduğumuz günden beri bir çok yere tur düzenledik. Diyarbakır’a tur düzenlemeyi çok istiyorduk ve bu anlamda Erzurum’da yaşayan vatandaşlardan da çok ciddi talep alıyorduk. Bu turu düzenlemeye karar verip duyuruyu yaptığımızda kapasitemizin çok üstünde bir talep ile karşılaştık ve bunun üzerine büyük şaşkınlık yaşadık. Anladık ki insanlar buraya gelmek istiyor bu şehri yaşamak istiyor" dedi.

Diyarbakır’ın tarihi sur içi bölgesini gezen turistler, Ulu Cami, ve kiliseler ile eski Diyarbakır evlerine büyük ilgi gösterdi. Diyarbakır’ı dağlık bir alan olarak hayal ettiklerini aktaran turistler, şehrin girişinde gördükleri modern yapılar karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, tarihi alanlarının ise tam bir hoşgörü mekanı olduğunu ifade etti. Diyarbakır’da bulunan bu güzellikler karşısında mest olduğunu dile getiren Fatmanur Keskin, Diyarbakır’a yerleşmeye karar verdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER