Diyarbakır’da Doğal Ritim Orkestrası

Diyarbakır’da Aram Tigran Kent Konservatuarı öğrencileri ile konservatuar bahçesinde oynayan çocukların dahil edildiği Doğal Ritim Orkestrası, tava, şişe, karton kutu, pet şişe, çay tabağı, kaşık, bozuk bilgisayar klavyesi gibi atık...

Diyarbakır’da Doğal Ritim Orkestrası
Diyarbakır’da Aram Tigran Kent Konservatuarı öğrencileri ile konservatuar bahçesinde oynayan çocukların dahil edildiği Doğal Ritim Orkestrası, tava, şişe, karton kutu, pet şişe, çay tabağı, kaşık, bozuk bilgisayar klavyesi gibi atık maddelerden oluşan enstrümanlarıyla konser verdi. Konseri izleyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çapulcu çocuklar geleceğe güçlü hazırlanıyor" diyerek, çocuklara çiçek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Aram Tigran Kent Konservatuarı’nın düzenlediği 2. Sanat Günleri kapsamında, konservatuar bahçesinde oynayan Şehitlik Mahallesi çocuklarının da aralarında bulunduğu Doğal Ritim Orkestrası Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu sahnesinde konser verdi. Temelleri eğitmen Şerko Kaniwar tarafından Çocuk Yaz Kampı’ndaki çocukları çalıştırarak atılan Doğal Ritim Orkestrası şimdi konservatuar öğrencileri ile başta konservatuar bahçesinde gelip oynayan çocukların katıldığı ortak bir proje ile hayat buluyor. 5-16 yaş arasında 45’i kız toplam 60 çocuğun eğitmen Şerko Kaniwar tarafından haftada bir saat şişe, pet şişe, karton kutu, plastik kutu, bozuk bilgisayar klavyesi, tava, bakraç, demlik, çay tabağı, kaşık gibi malzemelerle müzik çalışması yaptı. Doğal Ritim Orkestrası’nın konserini BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çocukların aileleri ile Diyarbakırlılar izledi. Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ve BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş çocuklara ve eğitmenleri Şerko Kaniwar’a tek tek gül vererek teşekkür etti. Baydemir, “Çocuklar için barışçıl bir dünya diliyorum. Dili, kimliği ve kültürü ile onurlu bir dünya içinde yaşasınlar” derken, Demirtaş ise, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Sanatsal etkinlikleri siyasetin en kalıcı yatırımı olarak değerlendiren Demirtaş, “Çocuklarımıza, dilimize ve kültürümüze yaptığımız yatırımlar bizler açısından geleceğimizin garantisidir” dedi. Çocukların kısıtlı imkanlarla ve çevre kirliliğine karşı büyük bir direnişi ortaya koyduğunu ifade eden Demirtaş, “Çapulcu çocuklar geleceğe karşı güçlü hazırlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2013, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER