Diyarbakır’da Hasat Dönemi Başladı

Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, hasat döneminin başladığını ve 2 milyon ton hububat beklediklerini söyledi.2013 yılı hasat dönemi Diyarbakır merkez ve bir çok ilçede biçerdöverlerin çalışmasıyla...

Diyarbakır’da Hasat Dönemi Başladı
Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, hasat döneminin başladığını ve 2 milyon ton hububat beklediklerini söyledi.

2013 yılı hasat dönemi Diyarbakır merkez ve bir çok ilçede biçerdöverlerin çalışmasıyla başladı. Sonbahar ve kış aylarında yoğun yağışın olduğu Diyarbakır’da bu yıl hasattan büyük bir verim bekleniyor. Diyarbakır’da, yaklaşık 4 milyon dönüm araziye ekili olan buğday hasadına başlandığını ifade eden Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, 115 bin dönüm alan da ise arpanın ekildiğini dile getirdi. Başkan Delil, rekoltenin Diyarbakır ortalaması düzeyinde olduğunu kaydederek, bu yıl yaklaşık 2 milyon ton buğday ve arpa ürünü elde edeceklerini açıkladı. Delil, "Diyarbakır’da 2013 yılı hasat dönemi başladı. Hasatların başlamasıyla ürünlerimizin hem kalite hem de verim verme açısından önemli bir beklentimiz var. Diyarbakır’da yaklaşık 4 milyon dönüm arazide hububat ekliyor ve yaklaşık 2 milyon ton ürün elde ediyoruz. Bu yıl ki hasadın tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dileyerek, bereketli bir sezon diliyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devreye girmesini ve hükümetin hububat fiyatlarına müdahale konusunda bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Delil, ürünlerde verimin artması bu yılki yağışların önemli bir katkısı olduğunu dile getirerek, çiftçilerin daha önceki yıllarda ürün satış işlemlerinde yaşadıkları sıkıntıları tekrar yaşamamaları için satış işlemlerinde daha dikkatli davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER