Diyarbakır’da Hava Sıcaklığı 40 Dereceyi Buldu

Ramazan ayının ilk günü Diyarbakır’da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamasını tavsiye etti.Ramazan ayının ilk günü...

Diyarbakır’da Hava Sıcaklığı 40 Dereceyi Buldu
Ramazan ayının ilk günü Diyarbakır’da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamasını tavsiye etti.

Ramazan ayının ilk günü sıcaklardan dolayı vatandaşlar sokağa özellikle öğle saatlerinde çıkmazken, Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın, zorunlu olmadıkça öğlen saatlerinde özellikle yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamasını tavsiye etti. Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın bu yıl içerisinde en yüksek sıcaklık derecesine geçtiğimiz hafta 41 derece ile Şanlıurfa’nın ulaştığını belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda bizim bölgemizde en yüksek sıcaklık Şanlıurfa’da 41 derece, Diyarbakır’da ise 40,6 derece görüldü. Önümüzdeki beş günlük periyota baktığımızda bugün hava açık ve az bulutlu geçecek. Diyarbakır günün en yüksek sıcaklığı olan 40 derece en düşük ise 24 derece bekleniyor, Şanlıurfa’da 41 derece civarında bir sıcaklık beklenmekte en düşük 28 derece, Mardin ve Siirt'te Diyarbakır gibi 40 derece civarında olacak en düşük sıcaklık ise bölgemizde Şırnak’ta 38 derece olacak. Beş günlük periyodda yağış beklenmemekte ve yine sıcaklık mevsim normallerinde görülmektedir. Sıcaklar mevsim normallerinde olmasına rağmen uzmanlarında uyarılarına dikkat etmek lazım. Özellikle gündüz 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıda kalmamak lazım umanların uyarılarını dikkat etmek gerekiyor. Perşembe günü yine açık bir hava var ancak hafta sonu 1 ile 2 derece arasında sıcaklık düşecektir. Hava sıcaklığı düşse bile özellikle çocukların ve yaşlıların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir. Ramazan ayı boyunca Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu değerlendirmeye göre genellikle sıcakların mevsim normalleri civarında gitmesi beklenmektedir. Diyarbakır'ın Temmuz ayı sıcaklık ortalaması 38 ile 39 civarındadır, 40 derece civarında Ramazan boyunca seyretmesini bekliyoruz” dedi.

Şehir merkezinde bulunan termometreler saat 12.00’da 40 dereceyi gösterirken, 13.00’da ise 44 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın geçtiğimiz yıl Haziran ayında bu sıcaklıkları gördüğümüzü, kışı oldukça serin geçirmemize rağmen geçen yıla göre 1 ile 2 derece arasında bir sıcaklık düşmesi görüldüğünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER