Diyarbakır’da Hububat Alımları Devam Ediyor

Tarım Mahsulleri Ofisleri (TMO) tarafından hububat alımları başladı. Bu yıl ilk kez uygulamaya geçen randevulu sistemle alımların yapılması, çiftçiler için olumlu karşılandı.Diyarbakır’da hububat hasat döneminin devam etmesiyle ürünlerini...

Diyarbakır’da Hububat Alımları Devam Ediyor
Tarım Mahsulleri Ofisleri (TMO) tarafından hububat alımları başladı. Bu yıl ilk kez uygulamaya geçen randevulu sistemle alımların yapılması, çiftçiler için olumlu karşılandı.

Diyarbakır’da hububat hasat döneminin devam etmesiyle ürünlerini biçin çiftçiler Toprak Mahsulleri Ofisinde satışları devam ediyor. Hububat alımlarıyla ilgili bilgi almak için TMO Bağlar Ajansı Amirliğini ziyaret eden Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil, alımların sağlık geçtiğini ifade ederek, bu yıl randevulu sistemle alımların gerçekleşmiş olmasından çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Delil, “Diyarbakır’da hububat alımları başladı. Bu kapsamda TMO Bağlar Ajans Müdürlüğünü ziyaret ettik. Bu yıl ilk kez uygulamaya geçen randevulu sistemde çiftçilerimiz çok memnun. Çiftçilerimiz TMO’yu telefonla aradıktan sonra ürünü yükleyip, hiç bekleme yaşamadan hububatını satıyor. Geçtiğimiz yıllarda çok sorunlar yaşanıyordu. Günlerce sırada bekliyorlardı. Şu an Diyarbakır merkez olmak üzere bir çok ilçede bulanan TMO’larda alımlar sürüyor. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu olarak, TMO’ları ziyaret edip, alım kapasitelerine bakıyoruz. Bu yıl ki hububat alım fiyatlarında memnun olmasak da yine de iyi bir oran olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl çiftçilerimiz için kazançlı yıllar diliyorum” dedi.

“GÜNLÜK BİN 250 TON HUBUBAT ALIMI YAPIYORUZ”

TMO Diyarbakır Bağlar Ajans Amiri Metin Fidan ise Diyarbakır İl Ziraat Koordinasyon Kurulu’nun yaptığı ziyarette memnuniyetlerini dile getirerek, günlük bin 250 ton hububat alım yaptıklarını söyledi. Fidan, “Günlük hububat alım kapasitemiz bin 250 ton. TMO olarak bu yıl yeni bir sistem geliştirdik. Alımları bu yıl randevulu sistemle gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamanın üreticiye çok büyük avantajları var. Önceki yıllarda çiftçiler hububatlarını satmak için günlerce bekliyordu. Bir çok sorunlar yaşanıyordu. Bunların önüne tamamıyla geçtik. Çiftçiler telefonlar arayıp randevularını alıp hiç bekleme yaşatmadan ürünlerini alıyoruz. Şu an bize ağırlık olarak ekmekli buğday geliyor. Rekoltelerin ise geçen yıla nazaran altında olduğunu şuan görmekteyiz. Buğdayın kalitesinde özellikle protein yönündü bir düşüş yaşandığını tespit ettik. Hububat alım fiyatlarımız ise, makarnalık buğdayın tonunu 765 TL’den, ekmekli buğdayı 720 TL, diğer buğday ürünlerini ise 685 TL’den alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER