Diyarbakır'da İşçilerin Korku Dolu Anları

Diyarbakır'da bir plazanın camlarını temizleyen işçiler, asansörün kayması nedeniyle 5'inci katta mahsur kaldı. İşçiler birbirlerine sarılarak ağladı.

Diyarbakır'da İşçilerin Korku Dolu Anları
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis Semti Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan Çeysa Plaza'daki yapıştırıcı reklamların temizliğini yapan iki işçi, asansörün tekerlerinin kayması sonucu düşme tehlikesi yaşadı. Cam temizliği yaparken iyi konumlandırılmayan asansörün kaymasından dolayı 5. katta düşme tehlikesi yaşayan işçiler, asansör yakıtının bitmesi nedeniyle de aşağıya indirilemedi.

OLAY YERİNE İTFAİYE ÇAĞRILDI

İşçilerin kurtarılması için olay yerine itfaiye çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye cadde üzerinde hazırlıklarını tamamlarken, bu sırada gelen yakıtın eklenmesi ile asansör aşağıya indirildi. İtfaiyenin geldiği ana kadar korku içinde beklemek zorunda kalan işçilerin üzerinde iş kıyafetlerinin ve emniyet halatının da bulunmadığı görüldü.

İŞÇİLER BİRBİRİNE SARILARAK AĞLADI

Nakliye şirketinde sigortasız olarak hamallık yaptığını söyleyen Adil Demir adlı işçi yaşadığı korku dolu anları anlattı. Temizleme yaparken bir anda asansörün bulunduğu yerden 70-80 santim kadar kaydığını ifade eden Demir, "Bir anda kaydığımızı hissettim. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yanımda bulunan Hanifi Kaya ağlamaya başladı. Ben tek çocuğum olan İdil'i düşünmeye başladım. Hanifi ile birbirimize sarıldık. Allah'tan bir şey olmadı ama büyük bir korku yaşadık" dedi. Asansörde mahsur kalan diğer işçi Mehmet Hanifi Kaya ise, temizlik yaptığı anda asansörün kaydığını fark ettiğini belirterek, "Afişi tam sökerken asansör kaydı ve mazot olmadığı için indirilemedik. Neredeyse ölecektik. Sigortasız çalışıyorduk. Eğer ölseydik kimsenin umurunda olmazdık" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER