Diyarbakır'da Karla Mücadele Çalışması Aralıksız Yürütülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Diyarbakır'da Karla Mücadele Çalışması Aralıksız Yürütülüyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, 40 saatten fazla bir zamandır aralıksız süren kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için aralıksız çalışma yürüten ekipleri yerlerinde denetledi. Çalışmalar neticesinde kent merkezinde kapalı ana arter bulunmuyor.

Diyarbakır'da 40 saatten bu yana aralıksız olarak Yağan kar, meteorolojik verilere göre yarın akşama kadar sürecek. Kar yağışı nedeniyle okullar Perşembe ve Cuma günleri tatil edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Makine İkmal Kampüsü'nde oluşturulan koordinasyon merkezi emrinde 60'tan fazla iş makinesi ile 150'den fazla işçi aralıksız olarak çalışma yürütüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin de dahil olduğu çalışmalar kar temizleme ve küreme, tuz atma şeklinde devam ediyor. Temizlik işçileri de ana arterlerdeki kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yürütüyor. İlçe belediyeleri temizlik işçileri ve zabıta ekipleri de ara sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Trafik Zabıtası da ulaşımın aksamaması için aralıksız çalışma yürütüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek ile Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş çalışmaları yerinde inceledi. İpek, kentin merkezinde ana arterlerde kapalı yol bulunmadığını belirterek, çalışmaların Gece Gündüz sürdürüldüğünü söyledi. Yurttaşlara da seslenen İpek, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini istedi. İpek, özel araçla trafiğe çıkan yurttaşların ise kış koşullarına uygun lastik kullanmalarını, zincir ve halat gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri yanlarında bulundurmalarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek muhtemel bir sıkıntıda yurttaşların 0 412 229 48 80 (19 hat) ve Alo 153 Belediye, Alo 110 İtfaiye ve Alo 185 DİSKİ'ye ulaşılabileceğini bildirdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER