Diyarbakır’da Mısır Protestosu

Mısır'da yaşanan askeri darbenin 100. günü dolayısıyla Diyarbakır’da toplanan bir grup, basın açıklaması yaparak darbeye tepki gösterdi.Mısır’da askeri darbenin gerçekleştirildiği 100. günü dolayısıyla Diyarbakır’ın Yenişehir...

Diyarbakır’da Mısır Protestosu
Mısır'da yaşanan askeri darbenin 100. günü dolayısıyla Diyarbakır’da toplanan bir grup, basın açıklaması yaparak darbeye tepki gösterdi.

Mısır’da askeri darbenin gerçekleştirildiği 100. günü dolayısıyla Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde toplanan ve kendilerine Rabia Platformu adını veren bir grup basın açıklaması düzenledi. Mısır’da yaşanan insan suçu anlatan dövizlerin ve pankartların taşındığı basın açıklamasını grup adına Mustafa Tercan okudu. Açıklamasında darbenin 100. gününü tamamladığı belirten Tarcan, menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenlerin, darbecilere destek verenlerin, insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine ve insanlara ihanet ettiklerini dahi fark etmediklerini söyledi. Vicdanı olan herkesi Mısır halkının direnişine ve insanlığın dirilişine davet ettiklerini belirten Tarcan, “Dini İnancı, milleti, mezhebi, ülkesi ve ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesin kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalamayacağımızı haykırıyoruz. Dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye davet ediyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER