Diyarbakır’da Ramazan Ayı Boyunca Gıdalarda Fiyat Artış Olmayacak

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’da Ramazan boyunca hiçbir temel gıda ürününde fiyat artışının yaşanmayacağını bildirdi.Diyarbakır’da temel gıda ürünlerinde fiyat artışının...

Diyarbakır’da Ramazan Ayı Boyunca Gıdalarda Fiyat Artış Olmayacak
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’da Ramazan boyunca hiçbir temel gıda ürününde fiyat artışının yaşanmayacağını bildirdi.

Diyarbakır’da temel gıda ürünlerinde fiyat artışının önlenmesi için DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu başkanlığında ilgili oda temsilcileriyle yapılan toplantıda, Ramazan boyunca fiyat artışında değişiklilik yapılmaması kararı alındı. Bu yıl Ramazan ayında esnafın fırsatçılık yapıp vatandaşları mağdur etmemeleri konusunda uyarılarda bulunduklarını anlatan Ebedinoğlu, belediye gibi kurumların fiyat denetiminin yapması gerektiğini söyledi. Diyarbakır esnafının vatandaşı düşündüğü aktaran Ebedinoğlu, esnafın helal yönde kazanç sağlaması konusunda hassasiyetle davrandığını dile getirdi. Ebedinoğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayından önce ilgili özellikle hizmet sektöründe faaliyet yapan işletmelerimizin oda başkanları ve yöneticileriyle toplantılar yaptık. Ramazan ayı boyunca fiyat artışı konusunda üyelerinin uyarılması konusunda oda başkanlarını bilgilendirdik. Fiyat artışı yapanların genelde kayıt dışı olan esnaflar tarafından yapılıyor. Bu konuda bize sık sık şikayetler gelmektedir. Ramazan ayında bu tür şikayetlerin yapılmaması için ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için uyarılarda bulunduk. Esnaflarımızın da Ramazan ayında helal yollardan kazanç sağlaması için herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bütün illere göre, Diyarbakır esnafı ciddi bir fırsatçılık peşinde olmadı bugüne kadar. Türkiye’nin birçok ilinde Ramazan ayında esnafların fırsatçılık yaptıklarına tanık oluyoruz. Ekmek fiyatına baktığımızda bölgemizdeki ekmek fiyatı ile batı illerindeki ekmek fiyatı arasında yüzde 30-45 arasında farkın olduğunu görmekteyiz. Diyarbakır’da esnafımız vatandaşını düşünüyor. Ramazan ayında da aynı duyarlılıkta olacaklarına inanıyorum. Her kurumun bu konuyla ilgili gerekli denetimlerini de yapmalarını bekliyoruz" dedi.

"FİYATLARDA ARTIŞ YOK, DÜZENLEMELER OLABİLİR"

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, Ramazan ayı içerisinde gıda ürünlerinde artışın yaşanmayacağı kararı aldıkların belirterek, 6 ayda bir uygulanan enflasyona göre fiyat düzenlemesinin olabileceğini, bununda Ramazan ile alakalı bir durum olmadığını ifade etti. Ebedinoğlu, "Gündemimizde Ramazan'da gıda ürünlerinde bir fiyat artışı yok. Özellikle et fiyatlarında son yıllarda Diyarbakır’da ciddi bir artışın olmadığını görmekteyiz. Ancak sadece fiyat düzenlemeleri olabilir. Enflasyona göre 6 ayda bir fiyat düzenlemeleri yapılıyor. Ramazan ile ilgili olarak fiyat değişikliğinin olmaması gerektiğini ilgili oda başkanlarımıza bildirdik. Aldığımız kararda bu tarihten itibaren gıda ürünlerinde bir fiyat artışı olmayacak. Ama 1 ay önce enflasyona göre değişen fiyat uygulamaları bugünlerde uygulamaya geçebilir. Bu uygulama Ramazan ayı ile ilgili değildir. DESOB olarak Ramazan boyunca hiçbir fiyat değişikliliğine imza atmayacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER