Diyarbakır’da Ramazan Hazırlığı

Diyarbakır’da çarşı ve pazarda Ramazan hazırlıkları devem ederken, vatandaşların, sıcak geçmesi beklenen Ramazan ayı için daha çok hoşaf malzemesi aldıkları belirtildi.Yaz aylarında insanı ferahlatan buz gibi bir hoşafın günün susuzluğunu...

Diyarbakır’da Ramazan Hazırlığı
Diyarbakır’da çarşı ve pazarda Ramazan hazırlıkları devem ederken, vatandaşların, sıcak geçmesi beklenen Ramazan ayı için daha çok hoşaf malzemesi aldıkları belirtildi.

Yaz aylarında insanı ferahlatan buz gibi bir hoşafın günün susuzluğunu gidermede büyük bir öneme sahip olduğunu aktaran vatandaşlar, bu nedenle de şimdiden iftar için malzeme aldıklarını söyledi. Hoşaf için kuru kayısı, kuru vişne, kuru erik ve kuru üzüm gibi malzemeler alan vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi. Kilosu 8 liradan başlayan malzemelerin fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar, ramazanda günlerin uzun ve sıcak olmasının getireceği susuzluğu gidermek adına mecbur aldıklarını ifade etti. Bunun yanında Ramazan öncesine göre satışlarının arttığını aktaran esnaf ise, vatandaşların fiyatların yüksek bulması yönündeki şikayetlerini yerinde bulmadıklarını, fiyatların normal olduğunu dile getirdi. Ramazan'a bir hafta kala daha çok kuru kayısı, kuru üzüm ve hurma gibi malzemeleri stokladıklarını ifade eden çevre esnafı, Diyarbakır’da uzun geçen yaz günlerinin ardından daha çok bu malzemelerin satıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER