Diyarbakır’da Yaz Kur'an Kursuna Yoğun İlgi

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere, merkez, köy ve mahalle camilerindeki imamlar tarafından Kur'an dersi verilmeye başlandı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Behrampaşa Camii’nde yaz Kur'ran kursu eğitimi verilmeye...

Diyarbakır’da Yaz Kur'an Kursuna Yoğun İlgi
Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere, merkez, köy ve mahalle camilerindeki imamlar tarafından Kur'an dersi verilmeye başlandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Behrampaşa Camii’nde yaz Kur'ran kursu eğitimi verilmeye başlandı. Cami imamı Abdulmenaf Döner, hafta içi her gün kız ve erkek öğrencilere Kur'an dersi verildiğini söyledi. Toplam 120 öğrenciye ders verdiklerini belirten Döner, öğrencilerin yaş ortalamasının 7-15 arasında olduğunu belirtti. Döner, öğrencilerin kötü ahlak ve davranışlardan kaçınarak Kur'an ahlakıyla yetişmelerini istediğini ifade etti. Döner, "Burada 4 kişi öğrencilere Kur'an dersi veriyoruz. 80 erkek, 40 kız öğrencimiz var. Derse gelenler genelde bu semtte yaşayan çocuklar. Zararlı uğraşlardan ve kötü meşgalelerden sıyrılıp buraya Kur'an dersine gelmelerini çok istiyoruz” dedi.

Dersleri eğlenceli kılmak için ders aralarında çocukların cami avlusunda oyun oynadıklarını aktaran Döner, derslerin dışında teşvik amaçlı faaliyetler düzenlediklerini dile getirdi. Kur'an derslerinden arta kalan zamanda öğrencilerle pikniğe gittiklerini, oyun oynadıklarını anlatan Döner, çocukların oyun oynamak için cami avlusunu tercih etmelerinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı. Eskiden cami cemaatinin avluda oynayan çocuklara tepki gösterdiğini kaydeden Döner, artık cemaatin de algısının değiştiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER