Diyarbakır'dan Beyoğlu'na Selam

İstanbul Fındıklı'da bulunan bir merdivenin gökkuşağını simgeleyen renklerin silinmesi ve tekrar boyanmasının ardından dün gece sosyal medyada toplanan bir grup, Diyarbakır’daki bir sokağı gökkuşağının renklerine boyadı.Karaköy’de...

Diyarbakır'dan Beyoğlu'na Selam
İstanbul Fındıklı'da bulunan bir merdivenin gökkuşağını simgeleyen renklerin silinmesi ve tekrar boyanmasının ardından dün gece sosyal medyada toplanan bir grup, Diyarbakır’daki bir sokağı gökkuşağının renklerine boyadı.

Karaköy’de yaşayan 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel’in Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamış, önceki gün, merdivenler kimliği belirsiz kişiler tarafından tekrar gri tonlarına boyanmaştı. Merdivenler dün gece tekrar eski renklerine boyanmıştı. Bunun üzerine önceki akşam sosyal medyada toplanan bir grup, Diyarbakır’ın en işlek sokağı olarak bilinen Kafeler Sokağı’nı gece saat 01.00’dan sabah 06.00’a kadar çalışarak, gökkuşağının bütün renklerine boyadı. Boyama işlemini kimin yaptığı bilinmezken, sokaktan geçen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoldan geçen bir kadın üzerinde ‘En kötü barış savaştan iyidir’ yazılı tişörtü giyerek renkli taşlarla poz verdi. Arkadaşlarından sokağın boyandığını duyduğunu belirten genç kadın, "Her taraf rengarenk. Gördüğüme çok mutlu oldum. Gerçekten barışı simgeliyor. İnşallah yarınki mitingden sonra umut ettiğimiz beklediğimiz o barış, adım adım değil artık hızla ilerler ve bir an önce sonuçlanır. Tişörtümü dün gece hazırladım. Gece yarısına kadar uğraştım tişörtümle. Hatta oğlum espri yaptı anne bırak gerisini yarın tamamlarsın diye, bende barış ertelenmez diye cevap verdim. Barışa çok hasret kaldık” dedi.

Kafeler Sokağı’nda bulunan esnaf ise akşam herhangi bir çalışmanın yapılmadığını, sabah geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını belirterek, “Gece 00.00’a kadar çalışıyorduk. Kim boyadı nasıl yaptılar bilmiyoruz ama bu çalışma sokağa farklı bir hava katmış, memnunuz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER