Diyarbakırlı Çocuklar Karne Heyecanını Mehmetçikle Sinema İzleyerek Yaşadı

Diyarbakır Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen ‘Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamından faydalanan 150 öğrenci karne heyecanını sinema izleyerek yaşadı.Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında uygulanan ve Diyarbakır...

Diyarbakırlı Çocuklar Karne Heyecanını Mehmetçikle Sinema İzleyerek Yaşadı
Diyarbakır Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen ‘Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamından faydalanan 150 öğrenci karne heyecanını sinema izleyerek yaşadı.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında uygulanan ve Diyarbakır Valiliği ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi’nde yer alan 150 öğrenci için çeşitli aktiviteler uygulandı. Projeden faydalanan ve çoğunluğu köylerde okuyan 150 öğrenciden oluşan çocuklar karnelerini aldıktan sonra proje kapsamında Diyarbakır’da bulunan Ninova Alışveriş Merkezin’de gezdirilerek, sinema izledi. Projenin koordinatörü ve Sur Kaymakamlığı Proje Ofisi Sorumlusu Bilgin Yiğit, proje kapsamında düzenlenen resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından bisiklet hediye edileceğini söyledi. Yiğit, “Yaptığımız bir çok başarılı projelerden birisi olan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Diyarbakır Valiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi' kapsamında çocuklara karne hediyesi olarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nda bir piknik faaliyeti gerçekleştirildi. Piknik faaliyetinden sonra özellikle kırsal kesimden gelen ve ekonomik durumu iyi olmayan, başarılı 150 öğrenciyle birlikte Ninova Alışveriş Merkezi'nde vizyondaki animasyon filmini izlettik. Daha önce jandarma ile beraber yaptığımız projeler kapsamında, öğrencilere trafik eğitimi faaliyeti vermiştik. Trafik bilincini artırma eğitimleri kapsamında trafikle ilgili bir resim yarışması da yapıldı. Başarılı olan 10 öğrencimize jandarma tarafından birer bisiklet hediye edilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz bugün jandarma görevlileri ile birlikte sinema izleyerek gönüllerince eğlendi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER