Diyarbakırlı İş Adamlarından Yeni Yıl Değerlendirmesi

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Burç Baysal, düzenlediği basın toplantısında iş dünyası olarak 2014 yılından beklentilerini dile getirdi.

Diyarbakırlı İş Adamlarından Yeni Yıl Değerlendirmesi
 Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Burç Baysal, düzenlediği basın toplantısında iş dünyası olarak 2014 yılından beklentilerini dile getirdi.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 2014 yılında beklentilerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Açıklamasında 17 Aralık günü düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinen Baysal, çözüm sürecinin sekteye uğratılmaması gerektiğini anlattı. Paralel yapılanmaya da vurgu yapan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, "17 Aralık günü başlatılan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle bağlantılı olarak piyasalarda çalan tehlike çanları, ülke kalkınmasına ara verilecekmiş gibi gözüküyor. Geldiğimiz noktada devlete paralel yapılanmalar ve hükmetme iştahı ülkeye doğru bir yere götürmüyor" dedi.

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasına tepki gösteren Baysal, yeni anayasanın yapılmasını engelleyenleri tarihin yargılayacağını ifade ederek, "Evet, hukuk herkese lazım. Bunun içindir ki 2011 Temmuz ayından beri, sivil ve her kesimi kapsayacak demokratik bir anayasa yapılmasını ısrarla savunduk. Yeni anayasa yapımını engelleyenler er ya da geç tarih yargılayacaktır. İnsanlar niçin sizi seçti sayın milletvekilleri, niçin size bu temsiliyet verildi, bunu kendinize sorar mısınız?" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ SEKTEYE UĞRATILMAMALI"

Çözüm sürecine de değinen Baysal, bu süreçte cesur adımların atılması gerektiğini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ülke yönetimine dini istismar ederek, yıllardan beridir yapılanmasına müsaade edilen ve bunun sonucuyla ortaya çıkan paralel devlet yapılanmasını kim yaptı ve bunu kim destekledi? Geldiğimiz noktaya bakın. KCK tutuklamalarını adilane bir yöntemle yargılandığını söyleyebilir miyiz? İşte bunun için adilane bir hukuk herkese lazım. Kürt sorunu için başlatılan barış süreci, sekteye uğratılmamalı. Son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşımaktayız. Bu nedenle sürecin devam ettirilmesi konusunda kararlı ve cesur adımlar atılmalı. Bölgemizde barış için beklenen Umutlu bekleyişi siyasi çıkar çatışmalarına meze etmekten kaçınılmalıdır."

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER