Diyarbakırlı Şair ve Yazar İhsan Işık'ın İmza Günü

Diyarbakır Ansiklopedisi'nin editörü şair ve yazar İhsan Işık, okurlarıyla biraraya geldi Işık: "Diyarbakır Ansiklopedisi, İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek.

Diyarbakırlı Şair ve Yazar İhsan Işık'ın İmza Günü
Diyarbakır Ansiklopedisi'nin editörü şair ve yazar İhsan Işık, okurlarıyla biraraya geldi.

Diyarbakırlı şair ve yazar İhsan Işık, tarihi Hasanpaşa Hanı'ndaki Ensar Kitapevi'nde Diyarbakır Ansiklopedisi'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı. Işık, okurlarına, hazırladığı ansiklopediyi imzadı.

Diyarbakır Asiklopedisi hakkında AA muhabirine bilgi veren Işık, Diyarbakır'ın tarihi, kültürel değerlerini en güzel şekilde tanıtmak için böyle bir ansiklopedi çalışması yaptığını belirterek, Diyarbakır'ın son yıllarda kültürel değerleriyle, tarihi zenginlikleriyle değil sadece bir takım olaylarla gündeme gelen bir şehir olduğunu, bundan üzüntü duyduğunu söyledi.

Diyarbakır Ansiklopedisi'nin, Diyarbakır hakkında her konuda bilgi veren 3 bin 500 kaynakla hazırlandığını, 11 üniversiteden 101 öğretim üyesinin de ansiklopedinin hazırlanmasına katkı sunduğunu kaydeden Işık, ansiklopedinin çıktığı günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılandığını bildirdi.

Ansiklopedinin 2 bin adet basıldığını ve tükenmek üzere olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"İmza gününde Diyarbakırlı hemşehrilerimizle biraraya gelmek mutluluk verici. Yakında ikinci baskısını hazırlayacağız. Ansiklopedi, İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek. Belki Kürtçe'ye de çevrilebilir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul'da çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni olarak görev yaptım. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başbakanımızın görev yaptığı sırada danışmanlık yaptım. Daha sonra başbakan danışmanı oldum. Emekli olduktan sonra yayınevi kurdum. Bu yıl 3 ansiklopediyi birden tamamlama fırsatını buldum. Memleketime ve hemşehrilerime karşı bir vicdan borcum vardır."

İmza törenine Vali Yardımcısı Zafer Engin ve çok sayıda davetli de katıldı. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER