Dtk’dan “2. Aşama“ Açıklaması

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) PKK'nın silahlı unsurlarının çekilmesinden sonraki aşama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.DTK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu sürecin birinci aşaması,...

Dtk’dan “2. Aşama“ Açıklaması
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) PKK'nın silahlı unsurlarının çekilmesinden sonraki aşama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DTK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu sürecin birinci aşaması, PKK’nın silahlı unsurlarının sınır dışına geçmeye başlaması ve bu yönde iradenin açık bir şekilde gösterilmesi ile tamamlanmış bulunmaktadır. Nitekim Öcalan, BDP heyetiyle yaptığı son toplantıda bu aşamanın bittiği ve toplumun yüzde 90’ının ortaklaştığı demokratik taleplerin hükümete iletildiğini ifade etmiştir. Halklar ve toplumsal kesimler açısından, demokrasi ve özgürlük, sadece AK Parti hükümetinin inisiyatifine bırakılması söz konusu değildir. Demokrasiyi derinleştirmek ve demokratik siyaseti pratikleştirmek, toplumsal mücadeleyle mümkün olur. Sürecin 2. aşaması bu toplumsal mücadele ile şekillenecektir. BDP’nin 'hükümet adım at' şiarıyla 30 Haziran 2013 tarihinde Adana, Mersin ve Diyarbakır’da yapılacağını açıkladığı yürüyüşler çok önemli olmaktadır. Baraj ve karakol inşaatlarını durdurmak için, hasta tutsakları ve siyasi tutsakları özgürleştirmek için, ana dilde eğitim için, seçim barajını düşürmek için, Uludere’de adalet için, koruculuğu kaldırmak için daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük için bu yürüyüşler halkın iradesini açığa çıkaracaktır. Bu temelde bileşenlerimiz başta olmak üzere tüm STK’ları, barış, demokrasi ve özgürlükten yana olan toplumsal kesimleri ve halkımızı bu demokratik yürüyüşlere katılmaya ve sürecin 2. aşamasını ilerletmeye çağırıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER