DTSO Seçiminde İlginç Çalışma

Diyarbakır'da bu hafta sonu yapılacak seçimlerle ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

DTSO Seçiminde İlginç Çalışma
Diyarbakır'da, bu hafta sonu yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkanlığı seçimlerine çözüm süreci damgasını vurdu. Kente asılan afişlerde 'Kürdistan' ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

3 AYRI GRUP YARIŞIYOR

Diyarbakır'da hafta sonu yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri için 3 ayrı grup arasında kıran kırana bir mücadele sürüyor.

DİKKAT ÇEKEN AFİŞLER

'Mavi', 'Sarı' ve 'Bağımsızlar' adlı grupların yarışacağı seçimler için ilk kez gruplar yerel gazetelere tam sayfa destek ilanları verip kentteki bilboardlara afişler astırdı.

MAVİ GRUBUN KÜRDİSTANLI AFİŞİ

Beyaz ve Sarı grup yerel gazetelere ilanlar verirken, BDP ve DTK'nin yaptığı açıklamalar ile açıkça desteklediğini bildirdiği Mavi grup ise bilboardlara afişler astırdı. Mavi Grup tarafından bilboardlara asilan afişlerde geçmişte yazılması ve kullanılması suç olan 'Kürdistan' kelimesinin kullanılması da dikkat çekti.

Asılan Türkçe ve Kürtçe afişlerde 'Kürdistan'ın dört parçasının ekonomik birliği için mavi listeyi destekleyelim' ve, 'Talan edilen Kürdistan kaynaklarını yeniden inşa etmek için tüm yurtsever ve demokratları, Diyarbakırlıları Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Mavi listeyi desteklemeye çağırıyoruz' yazıldı. 

KAYA, BDP VE DTK DESTEĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Seçime, ’Barış sürecinden ekonomik kalkınmaya’ sloganı ile giren Sarı grubun başkan adayı olan eski Diyarbakır Ticaret ve Sayani Odası Başkanı Mehmet Kaya, BDP ve DTK’yı kast ederek, Diyarbakır’da ilk defa çok açık bir şekilde bir siyasi partinin seçimlerde net olarak taraf olduğunu ifade etmekle birlikte, tüm organları ile seçime müdahale ederek yol almaya çalıştığını söyledi. Kaya, şöyle dedi: "Aslında bu doğru bir yöntem değil. Bazı kurumlar vardır ki tüm siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundadır. TSO’lar da tüm siyasi partilere eşit olma zorunluluğu olan sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. Özellikle barış sürecine girilen bu noktada, ki örgüt bugün sınır dışına çekiliyor. Çatışmalı ortamın yarattığı ve üzerini örttüğü bazı sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bunun en önemli sıkıntılarından biri de bölgenin ekonomik yapısından kaynaklı sosyal sorunlardır. Ticaret ve Sanayi odası bu konuda aktif rol alması gereken bir kuruluş. TSO’ya ilgiyi bu çerçevede görmek lazım. Ülke bir barış süreci yaşıyor, bundan sonra yapılması gereken, bölgenin gerçek anlamda kalkınmasını sağlayacak projeler üretmek, ama o projeleri üretirken hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimlere doğru ve eşit yakınlıkta kullanarak hayata geçirmek gerekiyor. Eğer yalnızca bir siyasi partinin ve temsilcisinin sanayi odasına girmesi halinde en büyük endişemiz, ister istemez hizmetlerin aksamasına, toplumun tamamına hizmetlerin verilmesini ve aynı zamanda yol açacaktır. Ticaret ve Sanayi odasını özgün ve tarafsız bırakmak bir zorunluluktur. Bunu her hangi bir siyasi partinin arka ve ön bahçesi haline getirmemek lazımdır."

Bir diğer DTSO Başkan adayı olan Beyaz Grup başkanı M . Sıraç Ensarioğlu'da duruma tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER