Dtso Tabelasındaki Baz İstasyonuna Vatandaşlardan Tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) tabelasında gizlenen baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.Baz istasyonunun tabelanın içerisine gizlenmiş olduğunu rüzgarın tabelayı kırmasından sonra fark ettiklerini belirten mahalle...

Dtso Tabelasındaki Baz İstasyonuna Vatandaşlardan Tepki
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) tabelasında gizlenen baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Baz istasyonunun tabelanın içerisine gizlenmiş olduğunu rüzgarın tabelayı kırmasından sonra fark ettiklerini belirten mahalle sakinlerinden Veysi Kayar, orada baz istasyonu bulunduğuna dair bir uyarı levhasının bulunması gerektiğini söyledi. Kayar, uyarının olmaması yayılan radyasyona karşı kendilerini korumamalarına neden olduğunu kaydeden Kayar, mahalleli olarak orada baz istasyonunu istemediklerini, yetkililerin tabeladan baz istasyonunun kaldırmalarını istedi. Üniversite yolunun üzerinde olmasından dolayı oradan her gün çok sayıda insanın geçtiğini belirten mahalle sakinleri, tabeladan baz istasyonunun kaldırılması durumunda yaşayacakları sağlık problemlerinden DTSO’yu sorumlu tutacaklarını dile getirdi.

Öte yandan, DTSO Yönetim Kurulu üyesi Mesut Çelik, yeni yönetim olarak istasyon ile ilgili çok fazla bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, soruşturmalar neticesinde, baz istasyonunun yaklaşık iki yıldır orada olduğunu söyledi. Çelik, "İstasyon, mevcut mahalle üniversite yolu ve Devlet hastanesi alanına hitap etmektedir. vatandaşa daha iyi hizmet vermek amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Yeni yönetim olarak orada bir uyarı tabelasının olmamasının yanlış olduğunu kabul ediyoruz, sadece o istasyon için değil, kentteki bütün istasyonlara uyarı tabelasının konulması gerektiğini düşünüyoruz. Yeni yönetim olarak TSO olarak bu tartışmanın içerisine girmek istemiyoruz. Eğer mahalleli bize şikayette bulunursa konu ile ilgili mahallelinin yanında olacağımızı belirtiyoruz. Yapılan incelemeler sonucunda kalkması gerekiyorsa kaldırırız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER