Dü’de Uluslararası Eğitsel Drama Çalıştayı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi yabancı diller eğitimi bölümü, İngilizce okutmanları, İngilizce öğretmenleri ve bölüm öğrencilerine yönelik üç günlük bir drama çalıştayı düzenledi.DÜ Bilimsel...

Dü’de Uluslararası Eğitsel Drama Çalıştayı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi yabancı diller eğitimi bölümü, İngilizce okutmanları, İngilizce öğretmenleri ve bölüm öğrencilerine yönelik üç günlük bir drama çalıştayı düzenledi.

DÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (DÜBAP) tarafından desteklenen 'İngilizce öğretiminde drama' (ELT-Drama Workshop) başlıklı çalıştay Ziya Gökalp eğitim fakültesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan eğitimci yazar ve tiyatrocu David Farmer okul öğretmenlerinin meslek hayatlarında çocuklarla nasıl iletişim kurmaları gerektiğini anlatarak, öğrencilerin görsel, bedensel, dilsel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. DÜ Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Başaran ise, düzenledikleri çalıştayın öğrencilere büyük katkı sağladığını belirterek, "Çalıştayımız son derece verimli geçti. Öğrencilerimiz dünyada uygulanan drama tekniklerini uzmanlarla birlikte deneyerek eğitsel drama konusundaki bilgilerini ve öğretmenlik becerilerini geliştirdiler. Dil öğretiminde dramanın sağladığı olanaklardan mutlaka yararlanmak gerekir. Bunun için de öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının drama eğitimi alması çok önemli" dedi.

Çalıştay, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER