Dü’den ‘iletişimin Dünü, Bugünü Ve Yarını’ Konulu Panel

Dicle Üniversitesi (DÜ) Radyo ve TV kulübü tarafından ‘İletişimin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenlendi.İletişim danışmanı Kemal Çiftçi'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, iletişim her yönüyle tartışıldı....

Dü’den ‘iletişimin Dünü, Bugünü Ve Yarını’ Konulu Panel
Dicle Üniversitesi (DÜ) Radyo ve TV kulübü tarafından ‘İletişimin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenlendi.

İletişim danışmanı Kemal Çiftçi'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, iletişim her yönüyle tartışıldı. Soru sormanın önemine değinen Çiftçi, iletişimin temelinin soruyla başladığını belirtti. 5N 1K’nın iletişimde kullanılan yaygın bir kural olduğunu söyleyen Çiftçi, günümüzde gazetelerin elimize ulaştığında haberlerin bayatlamış olmasının nedenini ise internet çağı ile habere sıcağı sıcağına ulaşılabilmek olduğunu ifade etti. İnternet ile beraber yeni bir ekonomi kavramının ortaya çıktığını kaydeden Çiftçi, bu bağlamda pazarlama tekniklerinin de değiştiğini anlattı. Sinema, dizi, belgesel üreticilerinin internetle iç içe olmaya başladığını söyleyen Çiftçi, bu sektörlerin günümüz şartlarında internet şirketleriyle beraber çalışmayı zorunlu hale getirdiğini açıkladı.

İnternetle birlikte işsiz gazeteci kesiminin çoğaldığını kaydeden Çiftçi, beraberinde bu gazetecilerin internette kurduğu haber portalları ile yeni bir habercilik şeklinin doğduğunu belirtti. Başarı hikayelerine de değinen Çiftçi, İmam Gazali, ünlü yönetmen Halit Refiğ, aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong, ve Steve Jobs’un yaşamlarından örnekler verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER