Eğitim Zamanı Lise Boşaltıldı

Diyarbakırlı olan Tatlıcı ailesinin memleketlerine 16 yıl önce kazandırdıkları Lise, depreme dayanıklı olmadığı için boşaltıldı

Eğitim Zamanı Lise Boşaltıldı
Hemen bitişiğindeki İlköğretim okulunun duvarları ise çatıdan aşağıya doğru 2 ile 3 santim aralıklı olarak açıldı. Okulun içerisine doğru açılan çatlaklıklardan ötürü 2 bin 100 öğrenci ve 70 öğretmen korku içerisinde eğitim yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin derslik ihtiyacının karşılanması için, 1997 yılında başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, İstanbul’da yaşayan Tatlıcı ailesi memleketleri Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde, yan yana Şeyhmus Sultan Tatlıcı Lisesi ve Nazmiye Tatlıcı İlköğretim Okulu yaparak, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Lise binasında yaşanan çatlaklar üzerine, yapılan teknik çalışmalarda binaya depreme dayanıksız raporu verildi. 

TAHLİYE KARARI BEKLENİYOR

Olası bir facianın yaşanmaması için, Lise 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılında tahliye edildi. Lise binasının bitişiğindeki Nazmiye Tatlıcı İlköğretim Okulu’nda da benzer çatlaklar baş gösterdi. 2 Bin 100 öğrenci ve 70 öğretmenin görev yaptığı okulun, A bloğun duvarları çatıdan aşağıya ve içeriye doğru yer yer 2 ile 3 santim açılmaya başladı.
Okul yönetiminin durumu Diyarbakır Valiliğine bildirmesi üzerine, depreme dayanıklılık testi yapıldı. Ancak ilk teknik raporda, binaya yapılacak yüzde 20’lik güçlendirmenin de çözüm olmayacağı yönünde, kesin rapor çıktı. Okulun tahliye edilip edilmemesi yönünde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı beklenirken, çatlakların her geçen gün büyümesi nedeniyle, öğrenci, öğretmen ve veliler endişeleniyor.

KORKARAK EĞİTİM YAPIYOR

Eğitim- Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgisizliğini eleştirdi. Okulda yaşanan çatlaklar nedeniyle, sağlıklı eğitim yapılamadığını söyleyen Birtek, “Çatlaklar yüzünden, öğretmen ve öğrenciler korkarak eğitim yapıyor. Biran önce gerekli çalışma yapılıp, bu okul ile ilgili gerekli tedbirin alınmasını istiyoruz. Okulun bitişiğindeki lise de, benzer durum sonrası tahliye edildi. Şimdi orası uyuşturucu mekanı haline geldi. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tehdit eden bu unsurların temizlenmesini istiyoruz” dedi.

GÜNEYDOĞU GÜNCEL GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER