GENÇLİK SPOR'DA 'TİLLO' VURGUNU

Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde, yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

GENÇLİK SPOR'DA 'TİLLO' VURGUNU
 Bakanlığın faaliyet programında yer alan, 23 Eylül 2013 tarihinde Siirt’in Aydınlar ilçesinde gerçekleştirilen “İbrahim Hakkı Hz.” türbesini anma ile ışık hadisesini izleme etkinliği için, 92 öğrencinin iki otobüsle Siirt’e götürüldüğü, ancak evrakta sahtecilik yapılarak 250 kişi gösterildiği öne sürüldü
 
   Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan, 23 Eylül 2013 tarihinde Siirt Aydınlar’da gerçekleştirilen “İbrahim Hakkı Hz.” türbesini ziyaret etme ve ışık hadisesini izlenme programı etkinliği için, evrakta 250 kişi gösterilip, 92 öğrenci götürüldüğü, bu usulsüzlükle birlikte 11 bin 500 lira haksız kazanç elde edildiği iddia edildi.
İddiaya göre, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli K.B. isimli Gençlik Merkezi Müdürü, Siirt’te organize edilen ücretlerin alınması için, mutemet olarak tayin edildi. Hazırlanan ücret alım listesinde, 255 kişinin ismi yer aldı. Ancak, 7 sayfa olarak muhasebeye verilen ödeme listesinde, birçok kişinin ismi, birden fazla yerde yazıldı. Listeyi şaibeli bulan muhasebenin ise, ödeme yapmadığı iddia edildi. Daha sonra, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.U. ve Gençlik Merkezi Müdürü K.B’nin imzasının yer aldığı, söz konusu 250 kişinin vatandaşlık numarasının bulunmadığı, yeni bir liste hazırlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan, 23 Eylül 2013 tarihinde Siirt Aydınlar’da gerçekleştirilen “İbrahim Hakkı Hz” türbesini ziyaret ve ışık hadisesini izleme programı için, 92 öğrenci iki otobüsle Siirt’te götürüldü. Ancak, söz konusu listelerde 250 kişinin ismi yer aldı. Önceden hazırlanan listede, 92 kişinin isminin defalarca yazılarak, usulsüz kazanç elde edildiği anlaşılınca, tekrar hazırlanan listede ise, söz konusu 250 kişiden çoğunun hayali isim olduğu ve vatandaşlık numaralarının belirtilmediği görüldü. Elde edilen belgelere göre, evrakta sahtecilik yapılarak, kişi başına 29.50 günlük yevmiye ve 40 lira otobüs ücreti verildiği, listelerde 250 kişi olarak görünenlerin sayısının, aslında 92 kişi olduğu ortaya çıktığı ve yaklaşık 11 bin 500 TL zimmete para geçirildiği iddia edildi.

‘NİYE BENİM İSMİMİ YAZDINIZ?’

İddiaya göre Gençlik Merkezi Müdürü K.B’nin yeğeni olduğu öğrenilen E.B’nin, Tillo’ya gitmemesine rağmen, ismini listede görünce tepki gösterdiği, neden böyle bir şey yapıldığını ve isminin listeden çıkarılmasını istediği öne sürüldü. E.B’nin, hazırlanan ikinci listede ise ismi olmadığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER