Geride 2 Acılı Baba Bıraktı..

Diyarbakırlı 3 yaşındaki Melek Özcan'a, bir süre önce beyin ölümü gerçekleşen oğlunun kalbini bağışlayan Yücel: "Ben Melek'te oğlumun kalbini dinliyordum. Evladımı ikinci kez kaybetmiş gibiyim"

Geride 2 Acılı Baba Bıraktı..
Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği sebebiyle organ nakli yapılan ve 103 sonra hayatını kaybeden 2,5 yaşındaki Melek Özcan, Diyarbakır'da toprağa verildi. Cenazeye, oğlunun kalbini bağışlayan baba da katıldı.

Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği sebebiyle organ bekleyen 2,5 yaşındaki Melek Özcan'ın imdadına Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel'in kalbi nakledilerek yaşama tutunmuştu. Oğlu Utku Yücel'i kaybeden baba Kemal Yücel oğlunun kalbi ile yaşayan Melek'i gördüğünde bir evladını kaybedip başka bir evlat kazanmanın sevincini yaşıyordu. Yaklaşık 103 gün yaşayan Melek Özcan, tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde dün gece hayatını kaybetti. Acı haberi alan Utku Yücel'in babası Kemal Yücel de Diyarbakır'a gelerek oğlunun kalbini taşıyan melek Özcan'ın cenazesine katıldı. Melek Özcan'ın dedesi Kemal Durgun, "Torunum hastaydı kendisine takılan kalp ile 103 gün yaşadı ve onun o anıları hala benim cebimde saklı. Biz onu hep öyle hatırlayacağız" dedi.

Oğlu Utku Yücel'in kalbi ile 105 gün yaşayan Melek'in cenazesine katılan baba Kemal Yücel de kendisi için zor bir durum olduğunu belirterek, "Şimdi yaşanılan acıyı tarif etmek imkansız. Büyük bir evlat acısı var. 105 gün boyunca ailesinde sevinç vardı. Utku'nun 7'inci gününde mevlidini verdikten sonra Melek'in hastane bahçesinde çekilen görüntüyü gördüğümde gözlerimden sevinçten gözyaşı geldi. Melek Bebek hastane bahçesinde koşup oynuyordu özgürce. 105 gün o özgürlüğü yaşadı, içimizde buruk bir mutluluk yaşattı keşke yaşasaydı, iki acı birden yaşadım. Ben de artık Diyarbakır'ın bir parçası oldum ve bundan sonra Adana ile Diyarbakır arasında bir gönül köprüsü oluşturacağım" dedi.

Hem Meleğin babası hem de kalbini aldığı Utku'nun babası aynı safta Yeniköy Mezarlığında cenaze namazını kıldılar. Kılınan cenaze namazı sonrası Meleğin annesi Azize Özcan fenalık geçirirken, cenaze toprağa verilmek üzere Yeniköy mezarlığına götürüldü.

Oğlu Utku'nun cep telefonundaki fotoğrafına bakan baba Kemal Yücel, göz yaşlarına hakim olamazken, aynı zamanda evladının kalbini taşıyan Melek'in de cenaze namazına katıldı.


Adana'da beyin ölümü gerçekleşen oğlu 6 yaşındaki Utku Yücel'in kalbinin bir süre önce nakledildiği Melek Özcan'ın İzmir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği haberini alan Yücel, Özcan'ın cenazesine katılmak üzere Adana'danDiyarbakır'a geldi.

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam haberdeyken Melek'in vefatını öğrendiğini belirterek, oğlu Utku'yu kaybettiği an yaşadığı acıyı Melek'in ölümünde de hissettiğini söyledi.

Melek hayattayken oğlunun yaşadığını düşündüğünü belirten Yücel, "Çünkü oğlumun kalbi Melek'te atıyordu. Utku hayatını kaybederken bir çocuğa can vermişti. Ben de kendimi böyle avutuyor, onu evladım gibi görüyordum. Diyarbakır'a onu ziyarete geldiğimde büyük bir umut ve heyecan duymuştum. Oğlumla hep birbirimizin kalbini dinlerdik. Ben Melek'te oğlumun kalbini dinliyordum. Evladımı ikinci kez kaybetmiş gibiyim. Bu gelişimde sevincin yerini üzüntü aldı" diye konuştu.

"Melek'e son görevimi yerine getireceğim"

Evlat acısının, hiç sönmeyecek bir yürek yangını olduğunu dile getiren Yücel, bu acıyı bildiği için Özcan ailesine destek olmak için Diyarbakır'a geldiğini ifade etti.

Yücel, şunları söyledi: "Melek benim de evladımdı. İkinci babası gibi hissediyordum kendimi. Melek'in yaşaması için yapmam gerekenlerin bitmediğinin farkındaydım. Utku'ya ne yapmam gerekiyorsa Melek bebeğe de yapmam gerekiyordu. Özcan ailesini Adana'ya davet ettim. Yaşamlarını sürdürecekleri ev olanağı sağlamayı teklif ettim. Benim evimde de kalabileceklerini söyledim ancak aile, Melek'in tedavisinin takibinin yapılması için İzmir'e yerleşme kararı almıştı. Ben de İzmir'deki bürokrat dostlarımla temasa geçerek Melek'in babası Muhsin Özcan'a iş imkanı sağlayayacaktım. Ev kiraları da ödenecekti. Maalesef Melek Bebek hayatını kaybetti. Özcan ailesine bundan sonra da elimden gelen desteği sunacağım. İkimizde de yürek yangını, evlat acısı var. Biz kalp kardeşi, can kardeşi olduk. Diyarbakır'a gelip onları ve Melek bebeğin mezarını ziyaret edeceğim. Allah sabır versin. Umarım bu, son acıları olur. Melek'e son görevimi yerine getireceğim".

"Oğlumun 4 organı başka çocuklara can verdi"

Organ bağışının önemine dikkati çeken Yücel, oğlunun organlarının başka kişilere de nakledildiğini belirterek, "Oğlumun 4 organı başka çocuklara can verdi" dedi.

Yücel, şöyle konuştu: "Oğlumun kalbi nakledildiğinde Melek'i görmeye gittim. Göz göze geldiğimde bana öyle dikkatli baktı ki sanki oğlum 'buradayım baba' diyordu. Organ bağışı bu duyguyu yaşamak için yeterli bir neden. Kaybettiklerimizin hala hayatta olduğu duygusunu veriyor. İnsanların organ bağışına sıcak bakmalarını istiyorum. Oğlumun organlarının bağışlandığı diğer çocukların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu duyuyorum. Ömür boyu mutlu yaşamalarını dilerim."

Bu arada, Melek Özcan'ın cenazesinin İzmir'den gece saatlerinde Diyarbakır'a getirileceği belirtildi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapay kalp cihazına bağlı yaşam mücadelesi verirken, Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel'in bağışlanan kalbiyle adeta hayata yeniden tutunan 3 yaşındaki Melek Özcan, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 103 günlük yaşam savaşını kaybetmişti

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER