Gözler Diyarbakır Adayında

Önümüdeki yerel seçimlerde Diyarbakır'da kadın aday ile yarışacak olan BDP'de Meral Danış, Ayla Akat Ata ve Emine Ayna ismi ön plana çıkıyor.

Gözler Diyarbakır Adayında
Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yerel seçimlerden sonra istifa edeceği iddiasının ardından, partinin yeni yasama yılında yapacağı ilk grup toplantısının iptal edilmesi kriz söylentilerine neden oldu.

BDP'DE DEMİRTAŞ KRİZİ

Selahattin Demirtaş'ın haftalık grup toplantısının gerçekleştirileceği saatte Diyarbakır'da basın toplantısı gerçekleştirmesi dikkat çekti. Demirtaş düzenlediği basın toplantısında istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamasında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Demirtaş, parti tüzüğü gereği yerel seçimlerde aday olamayacak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yerine kadın aday belirleyeceklerini söyledi.

DİYARBAKIR'DA KADIN ADAY OLACAK

Demirtaş açıklamasında "Önümüzdeki bütün seçim dönemlerinde partimiz halka verdiği sözün gereği neyse bunu yerine getirmek için uğraşacaktır. Biz batıda HDP Kürdistan'da Bdp olarak giriyoruz. HDP'de Bdp'lerin kadroları vardır bizim partimizdir. Türkiye'nin gelecekte herkesin partisi olabilecek bir partidir. Parti politikaları hakkında hiç bir ayrım olamaz. Türkiye'de ilk defa bir büyükşehirin belediye başkanı kadın olacaktır. Bu da Amed halkının desteği ile ilgili olacaktır" ifadelerine yer verdi.

PERVİN BULDAN KABUL ETMEDİ

Selahattin Demirtaş , "Kadın aday kim olacak?" sorusuna cevap vermedi. Gözler partideki kadın milletvekillerine çevrildi. Kulislerde en çok konuşulan isimlerden biri de Bdp Iğdır milletvekili Pervin Buldan'dı. Buldan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Böyle bir niyetim yok" dedi.

DİYARBAKIR MERAL DANIŞ'I İSTİYOR

Buldan'ın bu öneriye soğuk bakması üzerine tüm gözler Bdp Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'a çevrildi. Bdp'nin 'Ak Parti'ye benzemeyelim' diyerek kadın milletvekillerini aday göstermek istememesi üzerine Meral Danış Beştaş'ın ismi ön plana çıktı. Konuyla ilgili Haberler.com'a konuşan parti yetkilileri, bölge halkınında Beştaş'ın adaylığına sıcak baktığını ifade etti.

30 BİN KİŞİLİK YÜRÜYÜŞE KATILDI

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi sonrası düzenlenen 30 bin kişilik 'Öcalan'a Özgürlük, Kürtlere Statü' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Beştaş, burada yaptığı açıklamada "Bugün Diyarbakır bu görkemli yürüyüşü ile paketi kabul etmediğini, etmeyeceğini göstermiştir. Bunu Ankara iyi okumalıdır. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Bu nedenle bu yürüylüşten ne istediğimizi herkes çok iyi biliyor" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKANIMIZ DİYARBAKIRLI OLSUN

Diyarbakır halkı, Osman Baydemir'in yerine gelecek olan büyükşehir belediye başkanının kenti çok iyi bilen, o yörede yetişmiş biri olmasını istemesi Meral Danış Beştaş'ın adaylık için şansını artırıyor. Bilindiği üzere Diyarbakırlı olan Bektaş, bölgenin temel sorunlarını iyi bilen isimlerden biri.

ADI GEÇEN DİĞER 2 İSİM

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata... Hükümetin başlattığı müzakereler kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk ile İmralı'la giderek Abdullah Öcalan ile görüşen Bdp'li Ayla Akat Ata, son dönemin gözde isimlerinden biri. Akat Ata, Öcalan'ın avukatlığını da üstlenmiş bir isim. Ata uzlaşmacı kimliğiyle ön plana çıkıyor.

Adaylık için adı geçen bir diğer isim de partinin şahin kanadında yer alan isimlerden biri olarak gösterilen Bdp Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna. Kulislerde Bdp eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Emine Ayna arasındaki krizin derininde de bu sorun olduğu konuşuluyor. Bdp'de konuşulanlara göre; Emine Ayna açık açık Diyarbakır'a aday olmak istediğini dillendirdi. Selahattin Demirtaş ise vekillerin istedikleri illerden belediye başkanı olmasına karşı çıktı. Kadın örgütlerinin de Emine Ayna'yı istiyor olması krizi daha da büyüttü. Demirtaş'ın Ayna'nın Diyarbakır adaylığının önünü şimdilik 'istifa' resti ile kestiği konuşuluyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER