Günsiad Başkanlığına Mahmut Odabaşı Seçildi

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜNSİAD) 7 Mayıs’ta yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Mahmut Odabaşı seçildi.Daha önce 3 dönem GÜNSİAD’a başkanlık yapan Şahismail Bedirhanoğlu, derneğin bu ay içinde...

Günsiad Başkanlığına Mahmut Odabaşı Seçildi
Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜNSİAD) 7 Mayıs’ta yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Mahmut Odabaşı seçildi.

Daha önce 3 dönem GÜNSİAD’a başkanlık yapan Şahismail Bedirhanoğlu, derneğin bu ay içinde 10. Olağan Genel Kurulu’nu yaptığını söyledi. Yakınlarını kaybetmesinden dolayı Olağan Genel Kurul’un görünür olmadığını kaydeden Bedirhanoğlu, “Yaklaşık 3 dönemdir GÜNSİAD’da yaptığım başkanlık görevimi, derneklerde özellikle iki dönemden fazla yapmama eğilimi genellikle var. İşin hem demokratik olması yönünden hem de yeni yönetimlerin önünü açmak bakımından böyle bir kararlılığımız var. Ama biz bir dönem fazla yaptık. Yeni seçilen yönetim kurulu bu görevi devam edecek. Önemli olan burada kişiler değil, kurumların sürdürülebilirliğidir” dedi.

“BU SÜREÇ URFA’DA MARDİN’DE DAHA HIZLI İŞLİYOR”

Daha sonra konuşan GÜNSİAD yeni Başkanı Mahmut Odaşabı ise, Diyarbakır’da Odabaşı Bal diye anılan bir grubun başında olduğunu ifade etti. Odabaşı, “Yaklaşık 18 tane hareket eden yürüyen şirketimiz var. Bine yakın da çalışanımız var. Daha önce bu tip bir dernekte ya da buna benzer bir dernekte aktif hiç görev almadım. Bu benim için bir ilk oldu. Arkadaşlarımız beni bu göreve layık gördükleri için onlara teşekkür ediyorum. Umarım onların düşündüğü gibi onlara layık olurum” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Odabaşı, “Süreçle ilgili tabi Diyarbakır’da bir hareket olduğu aşikardır ama, Diyarbakır’a dışardan gelecek iş adamları için altyapı sorunlarımız var. Dışardan bir sanayici arkadaş ya da iş yapacak arkadaşı getirirsek kendisine tahsis edecek yer sorunumuz var. Bunu acilen çözmemiz lazım. Şu ana kadar halen aşılamadı. Bu süreç Urfa’da Mardin’de daha hızlı işliyor. Diyarbakır’da bir sıkıntı var. O sıkıntı aşılırsa Diyarbakır’da da büyük bir hareketlilik olur diye düşünüyorum. Diyarbakır bir Urfa ya da Mardin değil daha önemli bir merkezdir. Süreç en çok Diyarbakır’ı olumlu yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

GÜNSİAD Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

“Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Odabaşı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yusuf Korkmaz, Mahsun Akbulut ve Şeymus Akbaş sayman reyhan Aktar. Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Fikret Öcal, Nedim Denğiz, Cahit Alkan, Mehmet Şükrü Unat, Naif Akbal, Abdurrahman Bal, Abdülaziz Can, Mehmet Fuat Avdan, Mustafa Nedim Sevinç ve Halit Ensarioğlu.”

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER