Halk Ramazan'ı böyle karşıladı

Ne aşırı sıcaklar, ne de yaşamı çekilmez hale getiren şehir içindeki trafik keşmekeşliği Diyarbakır’lıların 11 ayın sultanı Ramazan’a bir gün kala alış-veriş yapmasını engelleyemedi.

Halk Ramazan'ı böyle karşıladı
Mübarek Ramazan ayına saatler kala Diyarbakırlı vatandaşlar son hazırlıklarını tamamlamak için bunaltıcı sıcaklara rağmen alışverişe akın etti.
Vatandaşlar,mutfak ihtiyacını ve eksiklerini gidermeye devam ederken, bu sene Ramazan ayının Temmuz ayının kavurucu sıcaklarına denk gelmesi de kaygılara yol açıyor. Sıcaklıkların artmaya devam ettiği bu günlerde vatandaşlar, alış-veriş e giderken sağlık konusunda sıkıntı yaşamamak için tedbiri elden bırakmıyor. Bu nedenle alış-verişler gündüz saatlerine göre daha serin olan sabah ve akşam saatlerinde yapıldı.

MARKETLERDEN İNDİRİM YARIŞI

Mübarek ay için fiyatlarda indirime giren marketler kıyasıya bir rekabet içinde yarışıyorlar. Bereketin en fazla olduğu bu ayda yapılan indirimler hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldürdü.
En büyük hareketlilik Sur içindeki tarihi alış-veriş bölgelerinde yaşanırken,büyük marketlerin yaptığı indirimler de vatandaşın ilgisini çekti.

İFTAR ÇADIRLARI TAMAM

Ramazan ayı öncesinde çeşitli kurumların yoksul vatandaşlar için açtığı iftar çadırlarında da hazırlıklar tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi,merkez ilçe belediyeleri ve çeşitli hayır kurumları ,kentin değişik noktalarında iftar çadırları açtı.Günlük sıcak yemek yeme imkanı olmayan , iftar sırasında yolda bulunan ve ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak önemli yerlerinde hizmet verecek çadırlar mübarek ayın sonuna kadar hizmet verecek.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER