Halkı Savunacak Güç Sürekli Var Olacaktır

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çıkan çatışmada 1 kişinin ölmesi, 9 kişinin yaralanmasına BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani tepki gösterdi.

Halkı Savunacak Güç Sürekli Var Olacaktır
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çıkan çatışmada 1 kişinin ölmesi, 9 kişinin yaralanmasına BDP HakkariMilletvekili Adil Zozani tepki gösterdi. Zozani, demokratik çözüm ve barış içinAbdullah Öcalan'ın çabası ortadayken, askerlerin halka ateş etmesinin barış ve kardeşliğe kurşun sıkılması ile eş anlamlı olduğunu söyledi.

BDP'li Hakkari Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1'inci Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Hakkari Milletvekili Zozani, Lice'deki olayları kınadı. Halkın demokratik tepkisini dile getirildiğini belirten Zozoni, şöyle dedi:

"Lice'nin Kayacık Köyü'nde yapılan karakol inşaatına karşı demokratik tepkilerini ortaya koymak isteyenler, Sayın Öcalan'ın ilan ettiği 'Demokratik Çözüm'ü sahiplenmiştir. Demokratik çözüm ve barış için Öcalan'ın çabası ortadayken, askerlerin halka kurşun yağdırması, demokrasiye, barış ve halkların kardeşliğine sıkılan kurşunlardır. Bu kurşunlar barış sürecini proveke etmek ve süreci tıkamaya yöneliktir."

PKK'lıların sınırların dışına çekilmesi ile karakol inşaatları yerine insanların istihdam edileceği yatırımların yapılması gerekirken, hükümet aksine karakol inşaatlarına başladığını da belirten milletvekili Adil Zozani, şöyle devam etti:

"Silah kullanılması emrini veren karakol komutanı ve üstleri bir an önce yargı karşısına çıkarılarak halktan özür dilenmelidir. Roboski faillerini gizleyenler, yargıdan kaçıranlar Lice'deki olayı cesaretlendirmiştir. Bu olayın sorumluluğu hükümettedir. Kimse Kürtler'e gözdağı vermeye kalkışmasın. Her gözdağını Kürtler iade edecektir. Kürt halkının sabrını sınamasınlar. Gerilla çekildi diye halkı sahipsiz sanmasınlar, halkı savunacak güç sürekli var olacaktır. Yaşanan olayın Colemerg (Hakkari) halkı olarak kınıyoruz. Demokrasi şehidi Medeni Yıldırım'ın önünde saygıyla eğilirken, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER