Havalar Isındı, Piknikçiler Çıktı

Bahar mevsiminin gelmesi ve okulların kapanmasına az bir süre kala vatandaşlar Diyarbakır’da sayıca az olan yeşil alanlar ve piknik yerlerine akın etmeye başladı. İlgi gören alanlardan biri de Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesisleri’ndeki piknik alanı.

Havalar Isındı, Piknikçiler Çıktı
Yeşil alanların parmakla sayılacak kadar az olduğu Diyarbakır’da baharın gelmesini fırsat bilen vatandaşların piknik yapma isteği bu alanların dolup taşmasına neden oluyor. Mardin yolundaki Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesisleri, çocuk-genç-yaşlı tüm kesimlerin cazibesi konumuna geldi. Özellikle okulların tatile yaklaştığı bu günlerde toplu bir şekilde okul yönetimleri ile beraber stres atmaya gelen öğrenciler verilen hizmetlerden oldukça memnun kalıyor.
Toplam 210 dönüm alana sahip olan yerin, 130 dönümü piknik ve mesire alanı olarak halkın hizmetine sunuluyor.

‘FİDANLIK YENİŞEHİR'İN NEFES BORULARIDIR’

Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Bora, Dezavantajlı grupların rahatlıkla piknik ve sosyal aktivitelerini yapabilecekleri güzel bir alan olduğunu belirterek,vatandaşların buraya akın ettiğini söyledi. Bora, "Bu fidanlığımız kentimizin özelikle Yenişehir ilçemizin nefes boruları konumunda olup, Diyarbakır’ında büyük ölçüde oksijen kaynağıdır. Halkımız burayı daha çok piknik amaçlı kullanmaktadır. Spor tesisi yapımının bitmesiyle spor camiası'da artık burada spor etkinliklerini rahat bir şekilde yapabilecektir.Eksik olan yolarımızın tümünü sene başında bitirerek halkımızın rahat bir ortamda piknik yapabilmelerini sağladık.Bildiğiniz gibi kentimizin yaz ayları çok sıcak geçmektedir. Yurttaşlarımızda bu sıcaklardan bir nebzede olsa kurtulmak için piknik alanımıza akın ediyorlar. " dedi.

HEM PİKNİK HEM EĞLENME

Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesislerinde; ekoloji evi, çim saha, tenis kortu,çocuk oyun grubu, havuz ve gül bahçesi bulunuyor. Gün boyu halkın kullanımına açık olan tesis hakkında konuşan Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesis sorumlusu Feyzi Işık, halkın piknik alanına yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, amaçlarının yazın dinlenmek ve eğlenmek isteyen halka hizmet vermek olduğunun altını çizdi. Işık, "Yazın gelmesi ve okulların tatile girecek olmasından dolayı piknik alanımız dolup taşıyor.Hafta sonlarında 20 bine yakın vatandaşımız piknik yapma keyfini yaşıyor. Buraya gelen vatandaşlar hem pikniklerini yapıyor hem de davul zurnalar eşliğinde halaylar çekerek eğleniyorlar" dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesislerindeki piknik alanıyla ilgili konuşan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirirken, “Diyarbakır’a yakın olması çok güzel. Belediyenin yaptığı çok güzel bir hizmettir. Aileler güvenli ve rahat bir şekilde piknik yapabiliyorlar. Yenişehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da böyle bir güzel piknik alanın olması halkımız için çok olumludur” dediler.
Belediye yetkilileri parklarının ücretsiz bir şekilde hizmet verdiğini ifade ederek, vatandaşların piknik yaptıkları alanı temiz bırakmaları konusunda uyarıda bulundular. 
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER