İçten’den Ramazan Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bugün başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı için bir mesaj yayımladı.Ramazan ayının gelmesiyle toplumsal hayatta paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, barışın...

İçten’den Ramazan Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bugün başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı için bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının gelmesiyle toplumsal hayatta paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, barışın ve kardeşliğin tesis yolunda tüm iyi niyetlerin arttığını söyleyen İçten; İslam aleminin en kutsal ayı olan Ramazan ile birlikte yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik, komşuluk ve kardeşlik, merhamet ve hoşgörü duygularının en güzel şekilde yaşandığını dile getirdi. İslam dünyasının acılı ve ciddi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken İçten; “Komşumuz Suriye yangın yeri. Geçen Ramazan’dan bu yana diktatör Esed, kadın, çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden binlerce kişiyi öldürttü ve neredeyse bir milyondan fazla insan ne yazık ki Muhacir durumunda. Yine İslam dünyası için çok önemli olan Mısır’da bir yıl önce baskı, dikta rejimine karşı halk ihtilali gerçekleşti. İlk defa demokratik bir seçimle islami hassasiyetlerle başa gelen iktidarı siyonist, emperyalist ve haçlı zihniyetine sahip olanlar askeri darbe ile hançerlediler. Avrupa ise bu olanları, görmezden geldiği gibi “Darbe” lafını bile kullanmayarak kendiyle çelişti ve ahlaki değerlerini ayaklar altına aldı. Bunlar ne yazık ki bize yabancı manzaralar değil. Aynı filmin benzeri hatta daha kötüsü Arakan’da sahnelendi. Ötekileştirmenin, katliamın, cinayetlerin ve kanın oluk oluk aktığı bu coğrafyada batı her zamanki gibi sessiz kaldı. Ama bilinsin ki gören gözler bunu unutmadı. Tarih de unutmayacak ve bu Haçlı zihniyetinde olanları ve yandaşlarını da hiçbir zaman affetmeyecek” dedi.

Mübarek Ramazan ayı boyunca kazanılacak yüksek dindarlık seviyesinin, Kur’an-ı Kerim ile bilgilenme gayretini, paylaşma duyarlılığını, bütün güzel hasletleri ve iyi niyetleri yılın diğer günlerinde de sürdürebilmenin son derece önemli olduğunu kaydeden İçten, ibadetlerde orta yol ve sürekliliğin Yüce Allah’ın istediği, iki cihan serveri sevgili Peygamberimizin (S.A.V) tavsiye ettiği bir durum olduğunu dile getirdi. İçten, “Bakın, 30 yıldır bu ülkede akan bir kan var. Ancak çözüm süreciyle beraber 5-6 aydır cenazeler gelip gitmiyor. Evlere ölümün ateşi düşmüyor. Gerçi bu önemli süreci provake etmek isteyenler olsa da halkımız buna asla müsaade etmiyor ve etmeyecek de. Özgürlük mücadelesi veren sayın başbakanımız ve AK Parti iktidarı yepyeni bir iklimde pırıl pırıl bir gelecek inşa etmek için 10 yıldır eşi benzeri görülmemiş adımlar atıyor, devrimler yapıyor. Kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığı, renk, dil, din, mezhep ve ırk ayrımının yapılmadığı herkesi ve her kesimden insanı sevgiyle kucakladığımız bir iklimde; ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz. Dinimizce on bir ayın sultanı olan Ramazan, dargınların barışması, ötekileştirmeden kucaklaşmanın yaşanması, tüm insanların birbirini anlaması için iyi bir fırsattır. Öfkenin azaldığı, sevginin çoğaldığı bu kutsal günlerin ülkemize ve tüm Müslüman dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Dualarınızı bizden esirgemeyin" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER