İş Kadınları Diyarbakır’ın Tarihi Mekanlarını Gezdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından organize edilen iş kadınlarının Diyarbakır buluşması programı kapsamında, iş kadınları kentin tarihi mekanlarını gezdi.AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı...

İş Kadınları Diyarbakır’ın Tarihi Mekanlarını Gezdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından organize edilen iş kadınlarının Diyarbakır buluşması programı kapsamında, iş kadınları kentin tarihi mekanlarını gezdi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit öncülüğünde iki gündür Diyarbakır’da temaslarını sürdüren iş kadınları, bugün Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdi. Hasanpaşa Hanı’nında yapılan kahvaltının ardından, tarihi Kuyumcular Çarşısı, Ulu Cami, İçkale, Hz. Süleyman Cami'sini gezen iş kadınları, Diyarbakır’a hayran kaldıklarını dile getirdi. Kültürel gezi kapsamında tarihi mekanları gören iş kadınları, Diyarbakır’a yatırım sağlanması gerektiğini ifade etti. İş kadınlarına öncülük eden AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, iş kadınlarının Diyarbakır’da yaptığı iki günlük programlarında umutlu ayrıldıklarını söyledi. Ortamı kendilerinin sağladığını, çalışmayı da onların yapacağını kaydeden Akşit, çözüm süreciyle birlikte normale dönüşün yaşanmasıyla bölge insanın umutlu olduklarını gözlemlediklerini belirtti. Akşit, bölge gezilerinin devam edeceğini ifade ederek, iki günlük Diyarbakır izlenimlerini şöyle anlattı:

"İki günlük gezimizde kadınların buradan mutlu ayrıldıklarını gördüm. Biz böylesi bir çalışmayı başlatırken amacımız, çözüm sürecinde bölgeye ve özellikle Diyarbakır’ı sembol kent olarak ele alıp, tüm bölgeye neler kadınlar olarak neler yapabiliriz çalışmalarına başladık. Biz kadınları bölgeye götürsek, kadın duyarlılığıyla bu soruna bakarsalar daha uygun olacağını düşündük. Nitekim buraya gelen sanayici kadınlarımız bunu ifade etti. İş kadınları, bölgeye gönül ve kalp gözüyle baktıklarını, kendilerinin de kadın ve birer anne olduklarını anlattılar. Mutlaka bir şey yapmak için kadınlar farklı çözümler üretecek ve klasik bir bakış sergilemeyecek. Biz bölgeye gelen iş kadınlarından mutlaka yatırım bekliyoruz. Birinin bile yapacağı yatırım bölgeyi canlandıracaktır. Birinin cesaret gösterip o ilk adımı atması gerekiyor. Bunu yapacak kişileri görmek bizi mutlu etti. Bu çalışmamızda siyasi bir şekilde hareket etmedik. Amacımız, bölge insanı için neler yapabilir oldu. Biz artık annelerin ağlamasını istemiyoruz. Babalar artık gizli gizli gözyaşı dökmesin dedik. Bu bölge, 30-40 yılını kaybetmiş. Çok can kaybetti. Bugün Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdik. Çok güzel eserlerle karşılaştık. Böyle bir şehrin terörle anılıyor olması bizi üzüyordu. Bugün normale dönüş işareti verilmiş olması, vatandaşlarımızın gözünde tebessümün oluşması bizleri de umutlandırdı. Kadınlar, çözüm sürecine el atarsa, süreç çok hızlı ilerleyecek. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdiğimizde bize umut aşıladı. İşletmeleri görmek, Diyarbakır’a gelen iş kadınlarına güven verdi. Ortamı biz sağladık, çalışmayı da onlar yapacak. Hafta sonu da Gaziantep’te olacağız. Bundan sonra sürekli bölgede olacağız. Bunu iş kadınlarımız bizden istediler.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER