İşadamlarından Çözüm Sürecine Destek

Diyarbakır'da Mavi Liste adına konuşan Şilan Elmas, grup olarak çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.

İşadamlarından Çözüm Sürecine Destek
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve yönetiminin seçileceği 1 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday olan 'Mavi Liste' adına konuşan Şilan Elmas, grup olarak çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na aday olan Mavi Lise'deki işadamları, bugün 'Kahvaltıcı Mustafa' adlı restoranda basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Başkanlık için Filiz Bedirhanoğlu, Avukat Cabban Leygara ve Celalletin Birtane'nin isimlerinin öne çıkmasına rağmen, resmi olarak başkan adayının kim olduğu açıklanmayan mavi liste adına konuşan Şilan Elmas, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ticaret odasının da gerçek misyonuna kavuşmasını sağlayacak bir hedefle yola çıktıklarını söyledi.

'ÖZERK, ÖZGÜN VE DEMOKRATİK BİR ODA'

Ulusal ve toplumsal olaylara karşı duyarlı, kendi içinde özerk- özgün ve demokratik bir Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Elmas şöyle dedi:

"Odanın her şeyden önce siyasal süreç karşısında belli bir tutum ve duruş sahibi olması gerektiği düşüncesindeyiz. Özellikle sayın Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununda başlatmış olduğu yeni süreci desteklediğimiz gibi, bu sürecece katılımın hayatın her alanında gerçekleşecek projeler ve kurumsallaşmalarla mümkün olacağına inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası'nı bu yönüyle özgür yaşamın inşa edileceği, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkıda bulunacağı ve Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesine ciddi katkısının olacağı gerçeği ile değerlendiriyor ve önemsiyoruz."

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER