İşkur, Görme Engellilere de Umut Oldu

Altı Nokta Körler Derneği ile Türkiye İş Kurumu Diyarbakır şubeleri işbirliğinde düzenlenen yönetici sekreterliği, temel bilgisayar operatörlüğü ve bilgisayar işletmenliği kursuna katılan çok sayıda görme engelli, iş sahibi oldu Yaklaşık 7 yıldır sürdürülen kurslara katılarak, konuşan özel program destekli.

İşkur, Görme Engellilere de Umut Oldu
Altı Nokta Körler Derneği ile Türkiye İş Kurumu (İşkur) Diyarbakır şübeleri işbirliğinde düzenlenen yönetici sekreterliği, temel bilgisayar operatörlüğü ve bilgisayar işletmenliği kursuna katılan çok sayıda görme engelli, iş sahibi oldu.

Yaklaşık 7 yıldır sürdürülen kurslara katılarak, konuşan özel program destekli bilgisayar üzerinde eğitim alan görme engelliler, meslek sahibi olma hayaliyle geleceğe umutla bakıyor.

Dernek binasında haftanın 5 günü düzenlenen ve 5,5 ay süren eğitimi tamamlayan görme engelliler, kamuda, engelli kontenjanı ile istihdam ediliyor.

Kurslara katılan 150 görme engelliden yaklaşık 100'ünün istihdam olanağına kavuşması, engellilerin kursa olan ilgisini de artırıyor.

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşkur ile işbirliği halinde düzenledikleri kurslarla görme engellilerin istihdamına olanak sağladıklarını söyledi.

Karakaş, 2006 yılından bu yana yönetici sekreterliği, temel bilgisayar operatörlüğü ve bilgisayar işletmenliği alanında kurs düzenlediklerini belirterek, özel program destekli bilgisayar üzerinde eğitim alan kursiyerlerin bu eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Bugüne kadar 150 görme engellinin kurslarda eğitim aldığını vurgulayan Karakaş, 100 görme engellinin ise kamuda istihdam edildiğini kaydetti.

Karakaş, şu anda devam eden bilgisayar işletmenliği kursunun 28 Mart 2014'te sona ereceğine değinerek, bu kurstan da 7 görme engellinin yararlandığını dile getirdi.

-"Kamu kurumlarından aldığımız desteği özel sektörden göremedik"


Kursu başarıyla tamamlayan görme engellilerin istihdamı konusunda destek beklediklerini kaydeden Karakaş, "Kamu kurumlarından aldığımız desteği özel sektörden göremedik" diye konuştu.

Karakaş, sanayiciler ve iş adamlarının engellilerin istihdamına çekimser baktığını savunarak, şöyle dedi:

"Engellilerin istihdamına çekimser yaklaşanların bu projelerimizi takip etmelerini isteriz. Konuşan program desteğiyle bir görme engellinin rahatlıkla bilgisayar kullandığını görecekler. Görme engellileri istihdam etmeleri halinde şirketlerine faydalı bir personel kazandıracaklarını bilmelerini isteriz. Arkadaşlarımıza bu konuda güveniyorum. Sanayicilerimizden ve işadamlarımızdan bu çabamızı görmelerini ve bize destek olmalarını bekliyoruz. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizin istihdamı konusunda kamudan gördüğümüz desteği özel sektörden de bekliyoruz."

Doğuştan görme engelli kursiyer Recep Yakıştıran da bilgisayar işletmenliği kursunun kendileri için faydalı olacağına inandıklarını bildirerek, sesli programlar sayesinde 10 parmak bilgisayar kullanmayı öğrendiklerini söyledi.

Aldıkları eğitimle bilgisayarı rahatlıkla kullanır hale geldiklerini anlatan Yakıştıran, "Bu kurs sayesinde kendimize olan güvenimiz arttı. Yani bir görme engelliyseniz her şey bitmiş anlamına gelmiyor. Aksine yapmak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bunun tek bir açıklaması var o da azimdir. İmkan tanınması halinde azimle her şeyi başarabiliriz" ifadelerini kullandı 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER