İslam Aleminin 5'inci Harem-i Şerif'inde Bayramlaşma

İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonraki 5.Harem-i Şerif'i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı.

İslam Aleminin 5'inci Harem-i Şerif'inde Bayramlaşma
İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonraki 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Müminler, bayram namazından sonra oluşan halkada birbirleriyle bayramlaştı.

Diyarbakırlılar bayram namazı için, halife Hz. Ömer döneminde fethedildiğinden beri namaz kılınan Ulu Cami'ye akın etti. Sabah namazından sonra camilerin hoparlörlerinden okunan salavatlar kente manevi bir atmosfer katarken, dört mezhebin aynı anda namaz kıldığı tek camii özelliğine sahip olan Ulu Camii'de geleneksel bayramlaşma töreni yaptı. Diyarbakırlılar bayram namazı kılıp, hutbeyi dinledikten sonra cami içinde cemaatten halkalar oluşturdu. Diyarbakır Ulu Camii İmamı Sait Yaz, kanaat önderi Ali Mülayim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in olduğu halkada bayramlaşma yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulu Camii avlusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Eker, "Diyarbakır, hamdolsun bir yıla yakındır barış ve kardeşliğin tadını çıkarıyor. İnşallah bu kalıcı bir huzura, güvene dönüşür." dedi. Eker, İslam'ın beşinci Harem-i Şerifi Diyarbakır Ulucami'den bu mübarek bayramın tüm hemşehrilerine, millete, İslam alemine ve insanlığa huzur, saadet ve barış dolu günler getirmesini dilediğini söyledi. Eker, "Burada biraz önce bayramlaşma esnasında Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen kardeşlerimiz kendilerini tanıttı, tabi onları Diyarbakır'da görmekten çok memnun oldum. Diyarbakır hamdolsun bir yıla yakındır barış ve kardeşliğin tadını çıkarıyor. İnşallah bu kalıcı bir huzura, güvene dönüşür." ifadelerini kullandı. Bakan Eker, camii çıkışında belediyenin temizlik personeli ile bazı vatandaşlarla bayramlaştı.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER