İzin Almadan Kardeşlik Olmaz!

İçişleri Bakanlığı, Sur Belediyesi ile Filistin Ramallah Belediyesi arasında yapılan ‘kardeş belediyeler anlaşmasının' bilgileri dışında yapıldığı için adli soruşturma izini verdi. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına 1 saat ifade verdi.

İzin Almadan Kardeşlik Olmaz!
Sur İlçe Belediyesi; Çanakkale, Irak'ın Duhok ve Filistin'in Ramallah Belediyeleri ile 2012 yılının Mart ayında törenle kardeş belediye projesi kapsamında işbirliği imzaladı.
İçişleri Bakanlığı yabancı belediyeler ile izinsiz yapılan iş birliğine idari soruşturma başlattı. Bakanlık yapılan protokol ile ilgili belediyeden ayrıntılı savunma istedi. Belediyenin savunmasını yetersiz bulan İçişleri Bakanlığı, işbirliğini enine boyuna araştırmak için mülkiye başmüfettişini görevlendirdi. Müfettişlerin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş başta olmak üzere kararda imzası bulunan 31 belediye meclis üyesini tek tek sorgulayıp; ‘Bakanlıktan neden izin alınmadı, amaç bakanlığı boşa çıkartmak mı?, bu iş birliği neden yaptınız' sorularına cevap aradı.

‘BİZDEN NEDEN İZİN ALMADINIZ?’

İçişleri Bakanlığı, tamamlanan idari soruşturmanın ardında Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve 31 belediye meclis üyesi hakkında dava açılması için adli soruşturma izni verdi. Soruşturmayı yürütün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı ifadeye davet etti. Demirbaş, yaklaşık 1 saat süren ifadesinde; şunları söyledi: "Mazlum Filistin halkın yanında olmak ve onlar ile dayanışma içinde olmak için anlaşma yaptık. Yaptığımız anlaşma Türkiye'nin dış politikası konjektörüne ters düşmemektedir. Anlaşma aceleye geldiği için bakanlıktan izin almadık. Ancak daha sonra konu ile ilgili bakanlığı ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdik."
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 31 belediye meclis üyesini ise tek tek ifadeye çağırdı. Sur Belediyesi'nin Irak'ın Duhok ve Çanakkale belediyeleri ile yapılan kardeş belediyecilik anlaşmasına ise her hangi bir soruşturma açmadığı öğrenildi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER